Cain Velasquez en Junior Dos Santos op Fox

2
521

Het was al even bekend dat Dana White vandaag een belangrijke aankondiging zou doen. Veel Nederlandse fans hoopten dat de UFC president bekend zou maken dat Alistair Overeem voor de UFC zou gaan vechten, maar het blijkt toch anders te liggen. De grote aankondiging is namelijk dat Cain Velasquez vs. Junior Dos Santos het eerste UFC gevecht zal zijn dat op de Amerikaanse zender Fox komt.

“We deliver — we deliver to the fans and we deliver to the partners and in my opinion we’re delivering again,” “We’re going with the most prestigious championship in all of sports — the heavyweight title.” aldus White.

JDS vs. Velasquez zou eigenlijk plaatsvinden op 19 november bij UFC 139. Nu is dat een week naar voren geschoven. Op 12 november zal Fox een UFC show van een uur uitzenden waarin JDS en Velasquez in vijf ronden zullen bepalen wie de UFC heavyweight belt mee naar huis mag nemen. Dit gevecht zal ook het enige gevecht van de avond zijn, net zoals vaak met grote boks shows het geval is.

Door uit te zenden op Fox zal de UFC miljoenen mensen bereiken die anders niet met MMA in contact zullen komen. Dit is dus een gigantische stap voor het MMA. Niet alleen de UFC wordt hier beter van. Als de sport meer bekendheid krijgt zal dat elke vechtsporter ten goede komen.

2 COMMENTS