Cage Warriors 94: Karatas verliest, Geven wint na wilde ronde

0
637
Foto: Cage Warriors

Cage Warriors 94 in Antwerpen heeft wisselend Nederlands succes gebracht. Erdi Karatas verloor in het co-main event van Jai Herbert, terwijl Hubert Geven een spannende partij won van Donovan Desmae.

Karatas verloor via unaniem jurybesluit na drie ronden. Herbert zette vroeg de toon door Karatas in de eerste minuut op rolschaatsen te zetten, maar Karatas bleef in het gevecht ondanks trappen en knieΓ«n die volgden en raakte Herbert zelf in het slot van de openingsronde om bovenop het eerste bedrijf te eindigen.

Vanaf de tweede ronde nam Herbert het gevecht over met zijn grondwerk. Vanaf Karatas’ rug probeerde hij meerdere malen het gevecht te eindigen via rear-naked choke, maar Karatas verweerde zich adequaat. Desodanks was het niet genoeg voor de zege.

Geven wint na spectaculaire vijf minuten
Hubert Geven won een wild gevecht op vijandig grondgebied van de Belg Donovan Desmae. Na vijf minuten werd de Apeldoorner tot winnaar uitgeroepen omdat Desmae niet door kon vechten op advies van de dokter.

Geven, die zijn winreeks uitbreidt naar vier, en Desmae openden met wat grappling, maar gaven daarna waar het publiek voor kwam met een wilde matpartij. Desmae gooide harde stoten die Geven in moeilijkheden bracht, maar hij bleef in het gevecht en deed zelf ook schade.

Daar bleef het na vijf minuten bij: Desmae vertelde aan de doktoren in de hoek dat hij niet alles meer kon zien uit zijn linkeroog, waardoor de partij werd gestopt voor de tweede ronde (aldus commentator Brad Wharton). Hierdoor ging Geven, die zelf een flinke snee op zijn linkerooglid had, met de zege aan de haal en werd hij hard uitgejoeld toen hij in het midden van de kooi zijn overwinning vierde.

Eerder op het evenement verloor Tonny van Dijk zijn gevecht tegen Tomek Langowski via TKO in de tweede ronde.