Bully Beatdown: Wat moet je hier nou van denken?

12
839

Tegenwoordig zendt MTV Nederland het programma Bully Beatdown uit. Jason “Mayhem” Miller daagt in dit programma pestkoppen uit om het op te nemen tegen een professionele MMA vechter.

Het concept is best aardig. De rollen worden een keer omgedraaid. De pestkop krijgt de klappen en de nerds krijgen het geld. Maar is dit wat onze sport nodig heeft? Helpt dit programma met het mainstream maken van onze sport, of is dit juist de reden dat mensen ons als tuig zien?

Onderstaand filmpje komt uit het nieuwe seizoen van Bully Beatdown. Jason Miller kruipt dit keer zelf in de rol van MMA vechter en laat het slachtoffer alle hoeken van de kooi zien. Zoals je kunt zien heeft de bully niets in te brengen en Miller geniet hier erg van. Vooral het kickbox gedeelte vind ik echt misselijkmakend. Miller zet de bully voor schut en geeft hem een paar snoeiharde stoten. Dit is toch geen martial arts?

[flv:http://www.youtube.com/watch?v=Jv30bcu9G4Q&feature=player_embedded#at=446 520 380]

12 COMMENTS

 1. Oke je hebt hier een goed punt. Deze sport is nog niet echt geaccepteerd (of men kent het nog niet goed) en dat is jammer. Maar ik vind het wel leuk om te zien. Gelukkig begint het al wel en beetje te komen met TUF op RTL 5. Heb het allemaal al gezien maar het is in ieder geval een beginnetje.

 2. Haha, mooi is dat. Mijn hippe moeder volgt al op de tand K-1 (thanks to me) en ze begint zich nu ook vaker met MMA (vooral UFC) te bemoeien. En zo begin ik een beetje mijn hele familie erin te trekken. 😉

 3. Heey Peter,

  Het klopt dat het niets met martial arts te maken, en de verhoudingen kloppen ook helemaal niet. (een pro tegen een amateur).

  toch zie je dat hij nadat hij vernederd is en een pakje slaag heeft gehad, hij ineens respect heeft en toont.

  Het zijn gewoon een paar corrigerende tikken die hij uitdeeld.
  de scheids houdt z’n toestand goed in de gaten en er wordt niet hard doorgehaald.

  Gewoon een potje sparren…

  Groet’n
  Frank

 4. Ach, simpel vermaak toch 🙂 Zit wel een mooie les in, dat je zonder de sport te beoefenen, gezond te leven en hard te werken niet ver gaat komen.

  Het niveauverschil/incasseringsvermogen zit hier trouwens op een dieptepunt. Dat kan behoorlijk variëren. Vergeet vooral niet de aflevering te kijken, waarbij een Russische bully al het geld houdt, dus geen enkele tapout of t.k.o. tegen zich krijgt. Er is zelfs één bully tussen, die een MMA-vechter 8 tellen geeft, waarna deze een illegale trap geeft (K.O.) Werd daarvoor netjes gekwalificeerd en heeft zijn geld behouden (10.000 Dollar)

 5. nah, zover ik weet is het concept dat je je opgeeft om te kijken of je het uithoudt tegen een professionele vechter in de ring. De slachtoffers en het bully verhaal worden er later bij verzonnen. Ik heb gelezen dat een van de bullies stuntman bleek en dat de bully en de slachtoffers elkaar voor de show nog nooit gezien hadden. Een ander verhaal is dat de kandidaat zelf twee vrienden optrommeld die een zielig pest verhaal ophangen.

  Ik zou het persoonlijk vetter hebben gevonden als ze de show “So you want to be an MMA fighter” hadden genoemd en het concept hadden gemaakt dat ze iemand klaarstomen voor een gevecht tegen een pro in twee rondes zoals in Bully beatdown. Maar op deze manier vind ik het ook wel aardig