Browne vs. Werdum en Carmouche vs. Tate op UFC on FOX 11

0
841

Fabricio Werdum2

UFC on FOX 11 zal op 19 april in de Amway Center‬ in Orlando, Florida plaatsvinden. Dit heeft de UFC afgelopen nacht (Nederlandse tijd) via Twitter bekend gemaakt samen met twee gevechten op de card: Fabricio Werdum zal het opnemen tegen Travis Browne en Liz Carmouche neemt het in Orlando op tegen Miesha Tate. Vooral het gevecht tussen Werdum en Browne heeft een hoge inzet, maar is niet de main event.

Cain Velasquez ligt er nog maanden uit door een schouderoperatie, maar in zijn terugkeer kan hij de Braziliaanse Werdum of Amerikaanse Travis Browne verwachten. Werdum was al de number 1 contender voor de titel en besloot te wachten tot Velasquez beschikbaar was een titelgevecht. Nu moet hij zich tegen “Hapa” alsnog bewijzen dat hij een waardige uitdager is. Sinds zijn terugkeer in de UFC in 2012 is “Vai Cavalo” (Go Horse) 3-0 in de organisatie. Werdum versloeg Roy Nelson in zijn eerste gevecht sinds 2008 in de UFC via unanimous decision, waarna Mike Russow in Belo Horizonte werd verslagen via TKO in de eerste ronde. Hierna werd hij tegenover Antonio Rodrigo Nogueira coach van TUF: Brazil 2 en nam hij het in de main event van UFC on Fuel TV 10 op tegen “Minotaur”. De strijd tussen deze BJJ-specialisten werd beslist in het voordeel van Werdum die met een armbar Nogueira voor de tweede keer in achttien maanden liet afkloppen.

Browne mag zich tot een van de reizende sterren van 2013 noemen in het MMA. Met overwinningen op Gabriel Gonzaga, Alistair Overeem en Josh Barnett (allemaal via knock-out in de eerste ronde). vestigde “Hapa” zich op een explosieve manier in de top van de UFC Heavyweight Division. Hier heeft hij ook een mooi zakcentje aan overgehouden met drie ‘Knock-out of the Night’-bonussen op een rij. Door deze overwinningen staat de Hawaiiaan nu op de derde plek in de UFC Rankings.

Strijd tussen twee voormalig number 1 contenders
Liz Carmouche en Miesha Tate zullen in Orlando uitmaken wie nog relevant zal zijn in de UFC Womens Bantamweight Division. Beide vechtsters komen van verliespartijen en lijken alleen met een overwinning hoop te houden om ooit nog voor de titel te mogen vechten. Vooral voor Miesha Tate is dit gevecht belangrijk. “Cupcake” verloor drie van haar laatste vier partijen, waarvan twee titelgevechten tegen de huidige kampioen in haar divisie: Ronda Rousey. Een derde gevecht tegen Tate om de titel lijkt moeilijk haalbaar voor Tate, mede ook door een verliespartij tegen Cat Zingano. Tate hoopt tegen Carmouche haar eerste overwinning in de UFC binnen te halen.

Liz Carmouche was voor Miesha Tate de number 1 contender tegenover Ronda Rousey. In de main event van UFC 157 maakte zij deel uit van het eerste gevecht tussen vrouwen in de UFC tegenover “Rowdy” en liet ze, ondanks haar verliespartij, een goede indruk achter. Ze was zelfs erg dichtbij de overwinning toen zij Rousey in een rear-naked choke had, maar Rousey zich eruit worstelde en “Girl-rilla” uiteindelijk liet afkloppen met een welbekende armbar. Haar gevecht erop won ze eenvoudig van de Braziliaanse Jessica Andrade via TKO in de tweede ronde op UFC on FOX 8. Haar gevecht erop tegen Alexis Davis verloor ze echter weer, waardoor ook voor haar een titelgevecht en rematch ver weg lijkt. Een overwinning op Tate lijkt hierdoor noodzakelijk om in de race te blijven voor een titelgevecht en eventueel zekerheid voor haar plek in de UFC.