Browne vs. Miocic in de maak voor event in december

0
444

Travis Browne

Zwaargewicht contenders Travis Browne en Stipe Miocic zullen het in december op een nog nader genoemd UFC event tegen elkaar opnemen. Dit is bekend gemaakt in UFC Tonight van afgelopen dinsdag. Mogelijke events zijn UFC Fight Night 33, UFC on FOX 9 en UFC 168, hoewel de twee laatstgenoemde het waarschijnlijkst zijn.

Browne pakte de grootste overwinning uit zijn loopbaan op UFC Fight Night 26. “Hapa” schopte Alistair Overeem knockout in de eerste ronde na een goede comeback. Browne ging neer na een harde knie in de maag en Overeem gooide vele stoten, maar de Amerikaan bleef in het gevecht en werkte de Nederlander van zich af. Na een aantal frontkicks landde er een op de kin van Overeem en maakte Browne het snel af. Dit was de tweede overwinning op een rij voor de Hawaiiaan na een overwinning op Gabriel Gonzaga via knockout op de TUF 17 Finale. De ellebogen die hij gooide waren echter vrij controversieel waren volgens velen op het achterhoofd van “Napao”, maar desondanks telt dit gevecht toch als overwinning voor Browne.

Miocic boekte op UFC 161 de grootste overwinning in zijn loopbaan. Nadat een gevecht met Soa Paleilei niet doorging, werd Miocic in een klap in de co-main event tegenover Roy Nelson gezet die het gevecht op korte termijn aannam. De underdog won via unanimous decision en was een paar keer dichtbij de knockout of TKO. Dit was het eerste gevecht na zijn verliespartij tegen Stefan Struve in september 2012 en gaf hem een plek in de huidige tiende plek op de UFC Rankings.