Brock Lesnar verlengt bij WWE, wordt nog steeds in UFC verwacht

0
838
Foto: Getty Images

Een dag nadat hij vasthield aan de WWE Universal Championship op Wrestlemania 34 heeft WWE aangekondigd dat het Brock Lesnar langer aan zich verbonden heeft.

Het contract van Lesnar liep af na het grootste WWE-evenement van het jaar. De grote Amerikaan versloeg Roman Reigns in de laatste partij van het evenement. Het volgende optreden van Lesnar staat gepland voor 27 april in Saoedi-Arabië, waarin hij opnieuw tegen Reigns gaat.

UFC
Een terugkeer naar de UFC zal dit nieuws niet in de weg staan. De lengte van de nieuwe overeenkomst is niet bekendgemaakt, hoewel het volgens Jeremy Botter van Bleacher Report om een hele korte gaat van een tot twee optredens. Ook zou er een clausule instaan dat Lesnar in de tussentijd minstens een keer mag vechten in de UFC.

Lesnar zou volop gefocust zijn op een terugkeer naar de kooi en zal daardoor minder vaak te zien zijn in de WWE-ring. Inclusief Wrestlemania-optredens worstelde Lesnar tussen elf keer Wrestlemania 33 en 34.

UFC-president Dana White maakte vrijdag bekend dat Lesnar nog steeds onder contract staat bij UFC. De oud-kampioen kan dit jaar nog terugkeren in de kooi mits hij officieel bekendmaakt dat zijn pensioen voorbij is zodat hij zes maanden door USADA gecontroleerd kan worden.

White zegt dat Lesnar mogelijk zal vechten tegen de winnaar van de hoofdpartij van UFC 226 tussen Stipe Miocic en Daniel Cormier. Miocic en DC vechten op 7 juli voor de UFC-zwaargewichttitel van eerstgenoemde. Cormier is de huidige UFC-lichtzwaargewichtkampioen.

Volgens Botter heeft de UFC gepland dat Lesnar terugkeert op de eindejaarsshow van 2017 in december.