Brock Lesnar brengt UFC op de hoogte van officieel pensioen

0
604
Foto: Getty Images

Zonder officiële aankondiging heeft Brock Lesnar aan de UFC medegedeeld dat hij klaar is met MMA. De voormalig UFC-zwaargewichtkampioen heeft geen intentie meer om te vechten, weet MMA Fighting.

Lesnar vocht afgelopen juli op UFC 200 zijn laatste gevecht tegen Mark Hunt. Dit was zijn terugkeer na een afwezigheid van bijna vijf jaar. Lesnar won, maar werd maanden later een jaar geschorst door USADA wegens het gebruik van het verboden middel Clomifeen. De Nevada State Athletic Commission (NSAC) gaf daarvoor dezelfde straf met daar bovenop nog een boete van 250.000 dollar.

Dit was voor Hunt aanleiding om een rechtszaak tegen de UFC te beginnen.

Grote ster
Lesnar vocht acht keer in de UFC en was een van de bekendste vechters die de organisatie ooit heeft gehad. De grote Amerikaan werd UFC-zwaargewichtkampioen in zijn vierde MMA-partij en jarenlang de grootste star van de UFC.

De vechtersloopbaan van Lesnar wordt overschaduwd door medische problemen. Door diverticulosis kon hij ruim twee jaar niet vechten. Hierdoor nam hij na UFC 141 afscheid van het MMA nadat Alistair Overeem hem kansloos versloeg.

WWE
Lesnar keerde in 2012 terug bij WWE, ‘s werelds grootste professioneel worstelorganisatie, waar hij naam maakte voor zijn overstap naar MMA. In maart 2015 tekende hij een nieuw meerjarig contract bij de organisatie, waar hij als parttimer te zien is.