Brian Ebersole versus Rory MacDonald op UFC 140

1
430

Een gevecht tussen weltergewicht contenders is geboekt voor UFC 140 in Toronto. De Canadese rijzende ster Rory MacDonald gaat het opnemen tegen een veteraan in Brian Ebersole. Laatst genoemde zal proberen om “The Waterboy” voor de tweede keer in zijn nog jonge carrière een verlies bij te brengen in zijn achtertuin. UFC 140 zal op 10 december plaatsvinden, een week na de TUF 14 finale. Beiden komen van een overwinning via TKO in de eerste ronde op UFC 133 tegen respectievelijk Mike Pyle en Dennis Hallman.

Ebersole zal proberen met zijn 50 matches meer ervaring door te blijven gaan richting een titelgevecht. Dit zal zijn derde gevecht zijn in de UFC nadat hij Chris Lytle en de eerder genoemde Hallman versloeg. Ebersole, de winnaar van de ‘Thank you for getting rid of those awful shorts’ bonus van 70.000 dollar, neemt het op tegen het talent van Canada op dit moment. Velen mensen, zoals Georges St-Pierre, zien in hem de volgende Georges St-Pierre. Zijn enige verlies kwam via TKO in de laatste seconden tegen Carlos Condit, een gevecht wat hij leek te winnen. Na overtuigend upset specialist Mike Pyle te verslaan spraken veel mensen over een potentiële topcontender voor MacDonald, zoals Jon Fitch of Josh Koscheck.

Dit is de derde match die is gemaakt voor UFC 140. TUF 11 veteraan Rich Attonito neemt het op tegen Claude Patrick, en John Cholish zien we tegen Mitch Clarke. Verwacht wordt dat Canadees Mark Hominick ook nog toegevoegd gaat worden.

1 COMMENT