Brendan Schaub vs. Big Nog bij UFC 134

3
760

Antonio Rodrigo Nogueira, oftewel Big Nog, gaat zijn UFC comeback maken in Brazilië. Big Nog(32-6-1 in MMA, 3-2 in UFC) gaat zijn comeback maken tegen verliezend finalist van TUF 10 Brendan Schaub(8-1 in MMA, 4-1 in UFC).

Nogueira’s laatste gevecht dateert alweer van februari 2010. Bij UFC 110 in Sydney verloor Minotauro toen van Cain Velasquez. Na deze verliespartij werd Big Nog’s terugkeer in de octagon gepland voor UFC 119 in een rematch met Frank Mir, maar door een knie operatie werd hij vervangen door Cro Cop in wat ongeveer het saaiste main-event ooit werd. Naast een knie operatie heeft Big Nog ook beide heupen laten repareren. Gisteren maakte hij al bekend dat zijn comeback zal zijn in Brazilië, alleen tegen wie was toen nog niet bekend.

Vandaag is dus bekend gemaakt dat Brendan Schaub de eer krijgt om de MMA legende terug welkom te heten in de kooi. Schaub gaat verder op zoek naar overwinningen richting een titelgevecht. Tegen Big Nog zet hij zijn reeks van 4 overwinningen op het spel. De ex-American Football speler heeft, na zijn TUF finale tegen Roy Nelson, aaneenvolgend overwinningen geboekt op Chase Gormley, Chris Tuchscherer, Gabriel Gonzaga en Cro Cop. Wat nog indrukwekkender is dat alle gevechten, op Gonzaga na, eindigde met een knock-out.

Met dit gevecht erbij heeft UFC 134 officieel een moddervette card. Zo ziet de card er op dit moment uit:

Anderson Silva vs. Yushin Okami voor de middleweight title
Forrest Griffin vs. Mauricio “Shogun” Rua
Antonio Rodrigo Nogueira vs. Brendan Schaub
Edson Barboza vs. Ross Pearson
Luiz Cane vs. Stanislav Nedkov
Spencer Fisher vs. Thiago Tavares
Alexandre “Cacareco” Ferreira vs. Rousimar Palhares
David Mitchell vs. Paulo Thiago
 
Tom Lawler moet nog een tegenstander krijgen nadat Maiquel Falcao is ontslagen.

 

3 COMMENTS

  1. het enige wat nog mist op deze kaart, is een light heavyweight bout tussen machida (ook brazeliaan) en de winnaar van rampage – hammil.
    Verder ziet de card er nu al te gek uit.