Bonnar en Herman falen dopingtest na UFC 153

0
590

Stephan Bonnar en Dave Herman zijn beide niet door de dopingtest heen gekomen. Stephan Bonnar is gepakt voor Drostanolone, terwijl bij Herman Marihuana Metabolieten zijn gevonden. De Amerikanen verloren in de main event en co-main event van UFC 153 afgelopen oktober in Rio de Janeiro. De UFC heeft het volgende statement gegeven:

“Stephan Bonnar and Dave Herman tested positive for banned substances following their bouts at UFC 153. The UFC has a strict, consistent policy against the use of any illegal and/or performance-enhancing drugs, stimulants or masking agents. Both fighters have admitted taking the banned substances and have orally agreed to suspensions. Once the suspensions have been reduced to written agreements, the results of their tests and the agreed upon suspensions will be sent to the Association of Boxing Commissions official record-keeper so other jurisdictions will be on notice.”

Stephan Bonnar, onderhand met pensioen, is voor de tweede keer in zijn loopbaan betrapt op het gebruik van anabole steroiden. De eerste keer dat “The American Psycho” gepakt en geschorst werd was na zijn tweede gevecht met Forrest Griffin op UFC 62. Toen kreeg Bonnar een boete van 5.000 dollar en een schorsing van 9 maanden. Drostanolone zorgt voor een verbeterde hardheid en scherpheid van de spieren. Voor het resultaat op UFC 153 mocht het niet baten, Bonnar werd makkelijk opzij gezet door Anderson Silva.

Dave Herman is ook voor de tweede keer gepakt, hoewel hij van de eerste keer werd vrijgesproken. In aanloop naar UFC 136 zou Herman het opnemen tegen Mike Russow, maar vanwege sporen van marihuana in een dopingtest in aanloop naar het gevecht werd het gevecht afgelast en verschenen beide heren niet op UFC 136. Achteraf werd Herman vrijgesproken van enig gebruik. Ook voor Herman mocht het niet baten, Nogueira stopte Herman in een armbar waardoor “Pee-Wee” moest aftikken.