Bomvol MMA-weekend aanstaande

0
1104

UFC Bellator

Aanstaand weekend is een bomvol weekend voor vechtsportliefhebbers. De UFC en Bellator zullen, zoals onderhand wel bekend, een evenement organiseren, maar ook andere, kleinere organisaties houden een evenement. Dit weekend zullen er hierdoor maar liefst zes MMA-evenementen op het hoogste niveau plaatsvinden, plus de beste bokser van het moment, Floyd Mayweather Jr., die het opneemt in een directe rematch tegen Marcus Maidana. Hierbij een kort overzicht van wat komend weekend allemaal zal plaatsvinden.

Vrijdag 20 september:

ONE FC 20: Rise of the Kingdom
Starttijd: 14.00 uur
Als eerste zal ONE FC op vrijdag het actievolle weekend in Phnom Penh (Cambodja) aftrappen. In de slotpartij van het evenement zal de Aziatische organisatie voor het eerst een vlieggewicht kampioen kronen. Adriano Moraes en Geje Eustaquio zijn de vechters die zullen uitmaken wie deze titel zal krijgen. In het gevecht daarvoor zal de Nederlander Vincent Latoel in actie komen tegen Caros Fodor. Fodor won zijn vorige gevecht tegen een andere Nederlander, Willy Ni, en Latoel zal dus proberen om zijn landgenoot te revancheren.

Zaterdag 21 september:

Bellator 124: Newton vs. Beltran
Starttijd: 03.00 uur
Emanuel Newton mag voor het eerst aantreden als de echte Bellator licht zwaargewicht kampioen in het titelgevecht tegen Joey Beltran op Bellator 124. Newton won zijn vorige gevecht als interim kampioen van de onderhand ontslagen Attila Vegh via verdeelde beslissing om de onbetwiste kampioen te worden. Tegenstander Beltran verdiende een titelgevecht met een overwinning op Vladimir Matyushenko via north/south choke in de derde ronde. Een aparte keuze van Bellator, maar een verassing is altijd mogelijk. Ook op het evenement: de finale van het Bellator 2014 Summer Series Light Heavyweight Tournament tussen de lange Liam McGeary (1 meter 98) en Kelly Anundson. Mogelijk komt de volgende uitdager voor de titel die op het spel staat in de hoofdpartij dus ook al in actie.

RFA 18: Manzanares vs. Pantoja
Starttijd: 04.00 uur
Resurrection Fighting Championships, gerund door Ed Soares, staat bekend als een organisatie die talenten klaarstoomt voor de UFC en heeft twee potentiële aanwinsten voor de UFC vlieggewicht divisie in de hoofdpartij van de avond van haar negentiende evenement. Matt Manzanares werd de kampioen door Junior Maranhão te verslaan via verdeelde beslissing en krijgt in Alexandre Pantoja opnieuw een Braziliaan voor zich. Pantoja is de vervanger van Joby Sanchez, die ervoor koos om naar de UFC te gaan. Pantoja won zijn laatste zeven gevechten op een rij, maar vecht in de bergen van Albuquerque voor het eerst in zijn loopbaan buiten Brazilië.

Cage Warriors 72
Starttijd: 19.00 uur
Twee titelgevechten voor Cage Warriors dit weekend. Eerst zal de bantamgewicht titel op het spel staan tussen Cory Tait en Toni Tauru. Momenteel is er geen kampioen op deze gewichtsklasse in de Engelse organisatie. Daarna zal de Deen Nicolas Dalby zijn weltergewicht titel verdedigen tegen de Franse veteraan Gael Grimaud. Dalby is momenteel ongeslagen en treft in Grimaud een vechter met tien overwinningen in zijn laatste elf gevechten (verliespartij tegen UFC-vechter Cathal Pendred). Ook UFC-veteraan Che Mills zal vechten op middengewicht tegen Jack Marshman.

UFC Fight Night 51: Bigfoot vs. Arlovski 2
Starttijd: 23.45 uur
De grote rematch tussen Antonio “Bigfoot” Silva en Andrei Arlovski in de hoofdstad van Brazilië, Brasilia. Qua UFC-evenementen is dit waarschijnlijk één van de mindere in deze periode, maar het blijft MMA van het hoogste niveau. Silva en Arlovski vochten eerder in Strikeforce tegen elkaar toen “Bigfoot” won via unanieme beslissing. Het evenement zal volledig op UFC Fight Pass te zien zijn met veel andere Brazilianen zoals veteraan Gleison Tibau tegen de Pool Piotr Hallman, TUF: Brazil 2-winnaar Leonardo Santos tegen de Amerikaanse TUF 8-winnaar Efrain Escudero en de nummer tien van de UFC vrouwen bantamgewicht ranglijst, Jéssica Andrade, tegen haar twintigjarige landgenote Larissa Pacheco.

Zondag 22 september:

WSOF 13: Moraes vs. Bollinger
Starttijd: 00.00 uur
Voor World Series of Fighting zal bantamgewicht kampioen Marlos Moraes in actie komen. De 26-jarige Braziliaan neemt het in de afsluitende partij van het evenement op tegen Cody Bollinger (beter bekend als de vechter die tijdens TUF 18 niet op gewicht kon inwegen). Het gevecht zal op 140 pond plaatsvinden, aangezien Bollinger het gevecht op korte termijn aanneemt doordat Josh Hill (teamgenoot van Bollinger tijdens TUF bij Team Tate) in aanloop naar dit evenement geblesseerd afhaakte. Moraes staat bekend als één van de beste vechters buiten de UFC en krijgt tegen Bollinger de kans om dit opnieuw te bewijzen in vijf ronden.

Mayweather vs. Maidana 2
Starttijd: 02.20 uur
Tot slot is er ook boksen van het allerhoogste niveau. Floyd “Money” Mayweather zal het voor de tweede keer op een rij opnemen tegen de Argentijn Marcus Maidana. De eerste partij in mei was een echte uitdaging voor Mayweather en achteraf waren er zelfs mensen die vonden dat zijn Argentijnse tegenstander gewonnen had. Of de rematch ook zo’n spannende partij zal worden is dus de vraag. Op hetzelfde evenement zullen ook Leo Santa Cruz versus Manuel Roman en Miguel Vazquez versus Mickey Bey plaatsvinden, maar voor de hoofdpartij zal ongetwijfeld de meeste geïnteresseerden voor zijn en zal beginnen om 06.00 uur Nederlandse tijd.

Waar kijken jullie het meeste naar uit? Een bepaalde vechter of een bepaald gevecht?