Blagoi Ivanov zet MMA-loopbaan voort bij UFC

0
525
Foto: World Series of Fighting

Blagoi Ivanov maakt de overstap naar ‘s werelds grootste MMA-organisatie. De Bulgaar verruilt PFL, het voormalige World Series of Fighting waar hij zwaargewichtkampioen was, voor de UFC, maakt MMA Fighting bekend.

Ivanov, die waarschijnlijk in de zomer zijn debuut maakt, won vijf gevechten bij zijn vorige werkgever. In zijn debuut kroonde hij zich tot titelhouder door Smealinho Rama te kloppen, waarna hij de gordel nog vier keer verdedigde.

Zo sloeg hij UFC-veteraan Shawn Jordan knock-out op WSOF 35 in 103 seconden. Ook versloeg hij Josh Copeland, Lavar Johnson en voormalig UFC-zwaargewichtkampioen Ricco Rodriguez.

Het enige verlies van de Bulgaar vond plaats in zijn laatste Bellator-partij. Op Bellator 120 versloeg Alexander Volkov, de huidige nummer drie van de UFC-zwaargewichtranglijst, hem via submissie door rear-naked choke in de tweede ronde.

Ilir Latifi
Het derde gevecht van Baga op 17 mei 2008 eindigde memorabel. Toen nam hij het op tegen Ilir Latifi in diens MMA-debuut. Na 55 seconden was het al voorbij toen de ring het begaf. Het resultaat: een No Contest.