‘BJ Penn mogelijk terug in de kooi tegen Ryan Hall’

0
289
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

BJ Penn blaast in december 40 kaarsjes uit, maar stoppen zit er nog niet in. Volgens Ariel Helwani van ESPN wil de UFC een gevecht tussen The Prodigy en Ryan Hall boeken voor een evenement in november of december. Van een overeenkomst is nog geen sprake.

Penn won in november 2010 voor het laatst door Matt Hughes in 21 seconden te kloppen op UFC 123. Sindsdien won hij geen gevecht meer. In de hoofdpartij van UFC 127 tegen Jon Fitch kwam hij nog tot een remise, maar daarna verloor hij achtereenvolgens van Nick Diaz, Rory MacDonald, Frankie Edgar, Yair Rodriguez en Dennis Siver.

In zijn laatste drie partijen wilde Penn een comeback maken op een nieuwe gewichtsklasse in vedergewicht, maar dat heeft sindsdien alleen maar geleid tot verlies. In juni 2017 leek daar het definitieve einde aangekomen te zijn tegen Siver, maar, twee jaar na zijn opname in de UFC Hall of Fame, nog niet helemaal dus.

Juiste uitdaging
In Hall zou Penn een tegenstander treffen die ook weinig in actie kwam de laatste tijd. The Wizard won in december 2015 het 22ste seizoen van The Ultimate Fighter en vocht een jaar later zijn enige partij sindsdien tegen Gray Maynard. Dit won hij ook via jurybesluit.

Sindsdien wacht de BJJ-kampioen op de juiste uitdaging, maar die is nog niet langsgekomen. Dit vertelde hij in maart aan ESPN. “Het ligt niet aan mijn gebrek aan interesse. Ik heb niet tien jaar in deze sport. Ik wil de grootste uitdagingen mogelijk”, aldus de 33-jarige Hall.

“Nadat ik tegen een hele taaie gast in Gray Maynard versloeg zonder kleerscheuren, hoopte ik op iemand uit de topvijftien.”