BJ Penn kan UFC-gevecht op Hawaï moeilijk afwijzen

0
366
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Mogelijk stapt BJ Penn nog de Octagon in van de UFC. The Prodigy is erg kieskeurig als het gaat om een mogelijke terugkeer, maar zegt dat hij een mogelijkheid niet zou laten liggen: een gevecht op Hawaï.

In gesprek met KHON2 uit Honolulu zegt Penn, die in 2015 werd opgenomen in de UFC, dat hij niet wil ontbreken bij een mogelijk debuutevenement van de UFC in zijn thuisstaat. En gezien het hoge aantal Hawaiiaanen lijkt een evenement op het eiland dichterbij dan ooit.

Mocht het ooit gebeuren, dan wil Penn (39) erbij zijn: “Ik zou niet naar de UFC stappen om me een gevecht ergens te geven, maar als iets gebeurt en de UFC zou naar Hawaï kome als ik nog jong genoeg ben om het te doen, zie ik niet hoe ik dat specifieke gevecht kan afwijzen.”

Terugkeer
Penn vocht ruim negen maanden geleden voor het laatst op UFC Fight Night 112, toen hij geklopt werd door Dennis Siver. Dit was zijn vijfde verliespartij op rij. De laatste overwinning van Penn dateert van november 2010.

“Het zou ongelooflijk zijn”, zegt Penn. “Je ziet allerlei gereuchten en de laatste keer dat ik in Vegas was zag ik de MMA-commissie van Hawaï en een vertegenwoordiger van het Aloha Stadium, dat is interessant. Ik zou het geweldig vinden als iets gebeurt. Dat zou alles voor me betekenen. Zoals ik zei, misschien vecht ik niet eens dus zou ik achterover kunnen zitten en kijken.”