Bizarre staredowns in MMA

2
1351

anderson silva mask

FTW! Een ronduit bizarre en intense staredown van Anderson ‘Spider Phantom of the Opera’ Silva en Vitor ‘Phenom’ Belfort tijdens de Weigh Ins ging vooraf aan de 11e overwinning van Silva als onbetwiste middle-weight champion. Was het het een poging tot intimidatie? Brazillaanse voodoo? Lag er een diepere betekenis achter het dragen van het masker? Was het een eerste aanzet tot een WWE carriere? Of een ietwat vergezochte schreeuw om aandacht? Opmerkelijk, uniek en een opmaat naar een nieuwe overwinning was het in ieder geval.

De meeste intense staredowns vinden echter plaats in de ring zelf, luttele seconden voordat het gevecht begint. Heel soms vind het  gevecht zelfs al plaats tijdens de staredown zelf, zoals Heith Herring die zijn tegenstander Knock Out slaat met een welgemeende bitchslap. Rampage Jackson en Wanderlei Silva kunnen ook behoorlijk intimiderend zijn of Fedor met zijn ijskoude en emotieloze blik. Kampioen van de staredown is toch wel Jerrel Venetiaan die eens op het moment dat hij de ring inliep onmiddelijk op zijn tegenstander afdenderde. Of wederom Anderson Silva die zijn tegenstander een liefdevol zoentje geeft.

In your Face!

Iemand wie hier volkomen lak aan heeft is Charles ‘Krazy Horse’ Bennet. De man die door het leven gaat als de reïncarnatie van de Ol’ Dirty Basterd himself en over BJJ ooit sprak: ‘It looks more like making love than actual fighting’, lijkt voornamelijk druk met zichzelf en de camera te zijn. Krazy Horse klappert met zijn look-a-like gangstergrill, besnuffeld zijn tegenstander als een loopse hond en springt alle kanten op. Gezien de wisselende resultaten die hij boekt zou het voor hem mischien wat verstandiger zijn om meer van zijn energie in het eigenlijke gevecht te stoppen dan in de aanloop daarvan…

Staredowns komen in vele kleuren en smaken. In het volgende fimpje zijn een aantal van de beste en meest opmerkelijke samengevat. Enjoy!

2 COMMENTS