Bisping geblesseerd, Machida vs. Munoz main event op UFC Fight Night 30

0
747

Lyoto Machida 2

Michael Bisping zal niet voor zijn thuispubliek vechten in Manchester. “The Count” heeft zich geblesseerd voor UFC Fight Night 30 en zal vervangen worden door Lyoto Machida. “The Dragon” neemt het in de nieuwe main event op tegen Mark Munoz, aldus ESPN en later bevestigd door MMAjunkie.com.

Bisping heeft zich afgemeld met een oogblessure. Dit is hetzelfde oog waarvoor hij eerder dit jaar is geopereerd en zal door deze nieuwe blessure 4-6 maanden niets mogen doen. Machida was bereid om de plek van zijn collega vechter in te nemen tegen Mark Munoz. De Braziliaan zou oorspronkelijk zijn middleweight debuut elf dagen eerder maken in de main event van UFC Fight for the Troops 3 tegen Tim Kennedy. Kennedy zal hierdoor een nieuwe tegenstander krijgen.

Machida vocht jarenlang in de UFC light heavyweight divisie, maar het was al een tijd bekend dat hij naar middleweight zou kunnen. Dit heeft hij nooit gedaan doordat zijn goede vriend Anderson Silva jarenlang de kampioen was waardoor hij een run in de light heavyweight divisie prefereerde met succes. Op UFC 98 won hij de UFC Light Heavyweight Championship van Rashad Evans, maar na een verdediging tegen Mauricio “Shogun” Rua verloor hij de titel in een directe rematch met Rua. Een tweede gevecht voor de titel op UFC 140 tegen Jon Jones verloor hij via submission in de tweede ronde, waardoor een titelgevecht er voorlopig niet meer in leek te zitten voor “The Dragon”. Maar op UFC on FOX 4 sloeg Ryan Bader knockout en kreeg hij opnieuw een titelgevecht die vervolgens gelijk weer in de ijskast werd gezet. Een gevecht met de andere number 1 contender, Dan Henderson, won hij via split decision, maar opnieuw moest een titelgevecht uitgesteld worden door hem. Om zich opnieuw bezig te houden vocht hij tegen Phil Davis op UFC 163. Dit gevecht verloor hij controversieel via unanimous decision. Doordat Chris Weidman Anderson Silva knockout sloeg, besloot Machida na zijn gevecht tegen Davis de overstap naar middleweight te maken, hoewel Silva de titel aan het einde van dit jaar alsnog kan winnen.

UFC Fight Night 30 zal op 26 oktober in de Phones 4u Arena plaatsvinden en zal voor de Nederlandse kijker te zien zijn op een menselijk tijdstip. De card zal geopend worden door de Nederlandse Michael Kuiper tegen Brad Scott om kwart voor 6 (17.45 uur). De volledige card van UFC Fight Night 30 ziet er op dit moment als volgt uit.

Main card (vanaf 21.00 uur):
Lyoto Machida vs. Mark Munoz
Melvin Guillard vs. Ross Pearson
Ryan Jimmo vs. Jimi Manuwa
Norman Parke vs. Jon Tuck
Magnus Cedenblad vs. Alessio Sakara
Phil Harris vs. John Lineker

Prelims op Facebook/YouTube/UFC.com (vanaf 17.45 uur):
Piotr Hallmann vs. Al Iaquinta
Luke Barnatt vs. Andrew Craig
Jessica Andrade vs. Rosi Sexton
Cole Miller vs. Andy Ogle
Jimy Hettes vs. Mike Wilkinson
Michael Kuiper vs. Brad Scott