Michael Bisping over Israel Adesanya: “Ik denk dat ik het niet moeilijk zou hebben tegen hem”

0
456
Foto: Manchester United

De inmiddels gepensioneerde Michael Bisping staat altijd garant voor uitspraken in zijn eigen podcast Believe You Me. De oud UFC-kampioen buigt zich deze week over Israel Adesanya, waar The Count nog niet helemaal is overtuigd. Bisping erkent wel dat hij aan boord is gestapt van zijn hype train.

Bisping heeft zijn MMA-handschoenen eerder dit jaar aan de wilgen gehangen, maar zal toch graag The Stylebender willen testen. De Engelsman is onder de indruk van de Nieuw-Zeelander maar nog niet helemaal overtuigd.

“Ik denk dat ik het niet moeilijk zou hebben tegen hem”, vertelt Bisping. “Ik zeg het maar gewoon even. Ik mag Israel Adesanya, maar ik zal je zeggen, als er één persoon is tegen wie ik nu zou willen vechten, dan is dat Israel.”

“Luister, als ik naar hem kijk, hij is goed, maar sorry, ik trap er niet in. Ik zal niet zeggen dat ik niet onder de indruk ben, ik zit ook in de hype train. Hij is goed, hij verslaat mensen, maar hij verslaat de Marvin Vettori’s van deze wereld. Hij had een goede overwinning tegen Derek Brunson, maar Brunson zag er verschrikkelijk uit, hij was doodsbang.”

Anderson Silva
Adesanya, de huidige nummer zes op de UFC-middengewichtranglijst, versloeg Derek Brunson op UFC 230 via technische knockout in een ronde en heeft zijn volgende uitdaging al op papier staan. The Stylebender treft voormalig UFC-kampioen Anderson Silva op UFC 234. Een tegenstander waartegen Adesanya alleen maar kan verliezen, aldus Bisping.

“Ik dacht dat Derek Brunson het hem moeilijk zou maken maar hij wist het klusje makkelijk te klaren, ook al zag Brunson er niet uit. Dus nu vecht hij tegen Anderson Silva en het is niet eerlijk voor Israel, maar mensen zullen zeggen: ‘Ja, maar hij versloeg een 43-jarige Anderson Silva.'”

“Het is lastig en eigenlijk kan hij alleen maar verliezen. Als hij wint krijgt hij dit te horen en als hij verliest, dan verliest hij van een 43-jarige Anderson Silva.”

“Maar feit is wel dat hij deze hype verdient. Hij ziet er goed uit, heeft een leuke vechtstijl, is amusant aan de microfoon en gedraagt zich zowel binnen als buiten de Octagon goed. Ik wil alleen maar zeggen dat ik tegen hem wil vechten vanuit een competitief standpunt.”