Betrokkenen UFC 229-vechtpartij ook voor onbepaalde tijd geschorst

0
342
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Dillon Danis, Abubakar Nurmagomedov en Zubaira Tukhugov hoeven voorlopig nog niet aan hun volgende partij te denken. De drie zijn, net als Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov, voor onbepaalde tijd geschorst naar aanleiding van de vechtpartij op UFC 229.

Op het evenement van 6 oktober in Las Vegas won Nurmagomedov het verhitte duel met McGregor om de UFC-lichtgewichttitel, waarna de vlam in de pan schoot en Nurmagomedov de hoek van McGregor belaagde met Danis als doelwit.

Hierna volgde een korte schermutseling tussen de twee kampen, waarbij Tukhugov vanuit het publiek de kooi inging om de confrontatie met de verslagen McGregor aan te gaan.

Hiervoor kreeg de Rus zware kritiek van NSAC-voorzitter Anthony Marnell en UFC-president Dana White, die hem van het gevecht op UFC Fight Night 138 met Artem Lobov haalde en dreigde om hem te ontslaan. Vooralsnog is dat nog niet gebeurd.

Tukhugov, Danis (die voor Bellator vecht) en Abubakar Nurmagomedov (uitkomend voor PFL) waren niet aanwezig. Op 10 december komt de commissie opnieuw bijeen voor een inhoudelijke hoorzitting van de zaak. Hierin zal worden besloten wat de defintieve straffen zijn voor de drie, net als die van McGregor en Khabib Nurmagomedov.