Beroep Holm afgewezen, De Randamie blijft kampioene

1
519
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Germaine de Randamie blijft UFC-vedergewichtkampioene. Het beroep dat Holly Holm naar aanleiding van het titelgevecht op UFC 208 in New York had aangetekend is door de New York State Athletic Commission (NYSAC) afgewezen, weet MMA Fighting te melden.

Een kleine week na UFC 208 ging Holm in beroep tegen de uitslag van haar titelgevecht tegen De Randamie. Volgens The Preacher’s Daughter had scheidsrechter Todd Anderson ‘het nagelaten om een of meerdere punten van Germaine de Randamie af te trekken wegens meerdere stoten die gegooid werden na de bel van ronden twee en drie.’

“Na het terugzien van videobeelden van het gevecht, heeft de New York State Athletic Commission besloten dat er geen duidelijke fout of overtreding van scheidsrechter Todd Anderson was”, laat een official aan MMA Fighting weten. “Daarom wordt de score en de uitslag van het gevecht niet aangepast.”

“We respecteren het besluit en zullen verder niets doen, met uitzondering van een rematch met Germaine”, laat Holms manager Lenny Fresquez aan MMA Fighting weten.

De Randamie liet na het veelbesproken gevecht weten dat ze open staat voor een rematch, hoewel het nog niet duidelijk is wanneer de Utrechtse in staat is om haar gordel te verdedigen. The Iron Lady besluit binnenkort of ze een handoperatie ondergaat voor gescheurde handligamenten.

1 COMMENT