Ben Rothwell-Junior dos Santos main event in Zagreb

0
1130

Het is waarschijnlijk niet het gevecht dat Ben Rothwell wilde, maar hij zal ongetwijfeld genoeg aandacht krijgen voor zijn opkomende gevecht. De UFC heeft aangekondigd dat ‘Big Ben’ samen met Junior dos Santos het opkomende evenement in Zagreb zal afsluiten. Dit zal op 10 april gebeuren.

Rothwell zal hiermee zijn overwinningsreeks van vier gevechten op het spel zetten. Rothwell is aan een knappe reeks bezig die begon met een overwinning via knock-out op Brandon Vera en opgevolgd werd met een overwinning op dezelfde wijze tegen Alistair Overeem.

In zijn laatste twee overwinningen won hij van Matt Mitrione en Josh Barnett via een submission die nu als zijn specialiteit wordt bestempeld: de gogó choke. Zelf doet hij er heel geheimzinnig over, maar deze verwurging is mede de reden dat ‘Big Ben’ zo zelfverzekerd is en al een tijdje gaat voor een titelgevecht.

Junior dos Santos heeft de ambitie om drie tot vier keer te vechten in 2016. In zijn laatste gevecht verloor hij via technische knock-out in de tweede ronde van Alistair Overeem op UFC on FOX 17. Dit was zijn eerste gevecht in een jaar tijd. Dos Santos verloor hierdoor twee van zijn laatste drie gevechten, hoewel er ook gesproken kan worden dat die overwinning tegen Stipe Miocic een verliespartij moest zijn, in een tijdsbestek van 26 maanden.

UFC Fight Night in Zagreb heeft hiermee negen gevechten gepland staan met vooral Oost-Europees talent. Zo maakt Kroaat Igor Pokrajac zijn terugkeer in de UFC en vecht M-1-zwaargewichtkampioen Marcin Tybura tegen Timothy Johnson. Ook opvallend is om te noemen dat vier van de negen gevechten op zwaargewicht zal plaatsvinden. Het evenement ziet er op dit moment als volgt uit:

Ben Rothwell vs. Junior dos Santos
Igor Pokrajac vs. Jan Błachowicz

Ruslan Magomedov vs. Gabriel Gonzaga
Nicolas Dalby vs. Bartosz Fabinski

Francis Ngannou vs. Bojan Mihajlovic
Bojan Velickovic vs. Alessio Di Chirico

Filip Pejic vs. Damian Stasiak
Mairbek Taisumov vs. Damir Hadzovic
Timothy Johnson vs. Marcin Tybura