Ben Askren gaat trainen bij Evolve MMA, lijkt op weg naar ONE FC

0
937

Ben Askren 4

De meest gewilde vechter zonder organisatie momenteel is Ben Askren. De samenwerking tussen “Funky” en Bellator is kortgeleden noodgedwongen stopgezet en de UFC is momenteel niet geïnteresseerd. Wel heeft hij een nieuw team gevonden om bij te trainen in Evolve MMA, aldus Anton Tabuena via Twitter, en lijkt een samenwerking met ONE FC bijna rond.

Evolve MMA is een Aziatisch kamp en bevat vechters als Shinya Aoki, Rafael dos Anjos en UFC bantamweight Leandro Issa die veel kunnen opsteken van een worstelaar als Askren. Tegelijkertijd lopen er ook top-Muay Thai-vechters rond waardoor “Funky” ook veel kan opsteken om zijn staande spel te verbeteren. Wel zal hij tijd afwisselen met zijn kamp in Amerika, Roufus Sport. Coach Duke Roufus stak afgelopen week nog de loftrompet op voor zijn pupil en noemde hem, in een interview met MMAmania, de beste worstelaar in MMA. Door deze stap richting Singapore lijkt vechten in ONE FC erg logisch voor Askren. De UFC is niet geïnteresseerd in hem en volgens MMAweekly.com heeft de Amerikaan ook een aanbod van World Series of Fighting geweigerd (dit tegen het advies van UFC president Dana White in).

De welterweight is momenteel 12-0 als prof waarvan er acht overwinningen in Bellator plaatsvonden. In oktober 2010 won hij de Bellator Welterweight Championship nadat hij in de finale van het Bellator Season 2 Welterweight Tournament Dan Hornbuckle versloeg en daarna Lyman Good voor de titel versloeg. Deze titel verdedigde hij vier keer en ook won hij nog een gevecht van Nick Thompson in een niet-titelgevecht op Bellator 40. In deze gevechten vertrouwde de Amerikaan veelal op zijn worstelvaardigheden, waardoor hij vaak als ‘saai’ wordt bestempelt. Iets wat Bjorn Rebney ook in andere woorden zei voordat hij bekend maakte dat Askren niet meer in Bellator zal vechten.