Ben Askren officieel zonder werkgever, UFC niet geïnteresseerd

0
680

Ben Askren

Ben Askren zit officieel zonder werkgever. Bellator CEO Bjorn Rebney heeft laten weten dat de welterweight champion van Bellator zonder enige weerstand bij een andere organisatie mag tekenen. Dit meldt hij via Twitter als volgt:

Dit is opvallend aangezien Rebney eerst nog voorstelde aan de UFC om hem, zonder enige weerstand, over te laten stappen als hij direct een titelgevecht zou krijgen. Nu mag de Amerikaan alsnog zonder enige weerstand de deur uitlopen om te tekenen bij elke organisatie. Het enige probleem voor de ambities in de UFC voor “Funky”: de UFC wil hem niet tekenen. Dana White heeft dit duidelijk gemaakt tijdens de media scrum vooraf aan UFC 167.

Een andere organisatie waar Askren alsnog goede tegenstand zou kunnen vinden is World Series of Fighting. De welterweight divisie is waarschijnlijkst de sterkste van alle gewichtsklassen in de organisatie met vechters als Jon Fitch, Jorge Santiago, Gerald Harris, Josh Burkman (allen voormalig UFC-vechters) en hun nieuwe kampioen Steve Carl.