Bellator zal Ben Askren niet tegenhouden richting de UFC

0
669

Ben Askren

Ben Askren lijkt zijn laatste gevecht in Bellator gevochten te hebben. Dana White heeft laten merken dat de UFC geïnteresseerd in de welterweight champion van de organisatie. Bellator CEO Bjorn Rebney heeft tegenover ESPN laten weten dat hij zijn kampioen niet tegen zal houden om naar de UFC te gaan en hoopt op een gevecht tussen hem en GSP:

“I don’t think we’re going to make an offer at this point, so I don’t see any reason to make anybody sit out. If Ben’s going to go to the UFC, we should speed up that process so he can go fight. I’d love to see Ben versus GSP. If the UFC does make an offer, we’ll take a look at it and move on from there. We haven’t been proactive yet. I have nothing but good things to say about Ben as a fighter, but we’re all very aware of how he fights and what he does — it’s not for everyone.”

Uiteraard komt hierbij het lange proces die Eddie Alvarez heeft gevoerd tegen Bellator ter gedachte. De voormalig lightweight champion van de organisatie had zijn laatste gevecht van zijn contract gevochten en was in verre onderhandeling met de UFC, tot Bellator daar een stokje voor stak en gebruik maakte van een clausule in het contract van Alvarez. Hierin stond dat Bellator elk aanbod van een andere organisatie mocht matchen en dat Alvarez hierdoor bij Bellator moest blijven. Na een lange juridische strijd die door Alvarez uitgebreid in de media is besproken, zijn de vechter en de organisatie twee weken geleden tot een overeenkomst gekomen.

Een verklaring waarom Bellator niet zo moeilijk doet met “Funky” kan de vechtstijl van de kampioen zijn. Askren staat bekend om zijn saaie ‘lay ‘n pray’ type gevechten waarmee hij zes van zijn negen gevechten in Bellator via decision won. Daar tegenover de worstelaar wel verbetering in zijn spel zien en won hij zijn laatste twee gevechten via TKO. Dana White heeft ook laten weten niet bang te zijn dat “Funky” zijn saaie vechtstijl in de UFC zal kunnen gebruiken om al zijn gevechten te winnen. Ook staat Askren bekend om zijn grote mond, waarschijnlijk zal dat geen min zijn als je met White en de UFC onderhandelt.