Bellator plant opnieuw weekend met twee evenementen

0
327
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Het lijkt erop dat Bellator een fan is van twee evenementen in hetzelfde weekend. Het derde weekend van februari heeft de organisatie namelijk ook volgepland met twee evenementen in twee dagen in de Mohegun Sun Arena in Uncasville (Connecticut).

Het eerste evenement van vrijdag 15 februari wordt afgesloten met een gevecht op zwaargewicht tussen Matt Mitrione en Sergei Kharitonov. Dit wordt Mitrione’s eerste gevecht sinds hij in de halve finale van het Bellator-zwaargewichttoernooi verloor van Ryan Bader op Bellator 207.

In Kharitonov treft hij een tegenstander die ongeslagen is in zijn laatste zes gevechten. Vijf daarvan zette hij in winst om, waaronder zijn laatste gevecht tegen Roy Nelson in het co-main event van Bellator 207. De Rus werd daarin de derde vechter ooit die Nelson voortijdig uitschakelde.

Daley vs. Page
Een dag later, op zaterdag 16 februari, staat het gevecht van Paul Daley en Michael Page gepland. De Engelse weltergewichten vechten, na jarenlang bakkeleien met elkaar, in de kwartfinale van het Bellator-weltergewichttoernooi.

In het co-main event maakt Vitaly Minakov zijn terugkeer in de Bellator-kooi. De Rus vecht een rematch met Cheick Kongo. De winnaar hiervan krijgt een titelgevecht.

Minakov en Kongo vochten op Bellator 115 tegen elkaar om de Bellator-zwaargewichttitel, die toen in handen was van de Rus. Minakov won via jurybesluit.

Dit was ook het meest recente gevecht van de 33-jarige Rus in Bellator, die daarna zeven keer te zien was bij Fight Nights. Hierdoor nam Bellator hem in mei 2016 de titel af. In augustus keerde Minakov terug bij de organisatie.

Kongo won na het gevecht met Minakov negen van tien gevechten, waaronder zijn laatste zeven. In zijn laatste twee optredens sloeg hij Javy Ayala en Timothy Johnson in de eerste ronde knock-out.

Volle weekenden
Afgelopen weekend hield Bellator ook twee evenementen in hetzelfde weekend met Bellator 210 en Bellator 211. Bellator 207 en Bellator 208 werden ook gehouden in een weekend en voor Bellator 212 en Bellator 213 op 14 en 15 december is dit ook het plan.