Bellator op 15 december naar Hawaï met MacFarlane vs. Letourneau, Machida vs. Carvalho

0
307
Foto: Foto: Bellator/Lucas Noonan

Ilima-Lei MacFarlane mag haar Bellator-vlieggewichttitel op bekend grondgebied verdedigen. The Ilimanator staat 15 december in de hoofdpartij van Bellator 210 in Honolulu tegen Valerie Letourneau, meldt KHON2.

Dit evenement bevat ook het Bellator-debuut van Lyoto Machida tegen Rafael Carvalho en een kwartfinalepartij van het Bellator-toernooi voor weltergewichten tussen Ed Ruth en Neiman Gracie.

Macfarlane is nog ongeslagen na acht profgevechten en won haar titel op Bellator 186 door Emily Ducote te kloppen. Op Bellator 201 zegevierde ze voor het eerst als kampioene tegen Alejandra Lara. MacFarlane vocht nog nooit in haar geboorteplaats.

Letourneau vocht haar laatste partij ook op Bellator 201. Toen won ze haar tweede gevecht in de organisatie sinds ze in april overstapte van de UFC door Kristina Williams te kloppen. Op Bellator 191 maakte ze haar debuut door Kate Jackson te kloppen.

Machida debuteert tegen oud-kampioen
Machida vecht in het co-main event van Bellator 210, meldt ESPN. The Dragon tekende afgelopen juni bij de organisatie na 24 gevechten in de UFC.

Zijn tegenstander is landgenoot en voormalig Bellatotor-kampioen Carvalho. De Braziliaan verloor de Bellator-middengewichttitel in mei op Bellator 200 aan Gegard Mousasi, die hem klopte via TKO in de eerste ronde. Daarvoor won The Blessed vijftien gevechten op rij, waaronder zijn eerste zes in Bellator.

Gracie en Ruth vechten om halve finaleplek
Neiman Gracie tegen Ed Ruth is de tweede aangekondigde kwartfinale van het Bellator-weltergewichttoernooi. MMAjunkie maakte melding van deze partij.

Gracie en Ruth zijn allebei ongeslagen en wonnen ieder zes gevechten in Bellator. De winnaar van deze partij stroomt door naar de halve finale, waar het uitkomt tegen Rory MacDonald of Jon Fitch. Dit zal een titelgevecht van vijf ronden zijn, aangezien MacDonald zijn Bellator-weltergewichttitel in elke ronde verdedigt.

MacDonald vecht eerst nog om de Bellator-middengewichttitel tegen Mousasi. Deze partij staat gepland als de hoofdpartij van Bellator 206. Op dit evenement trapt het toernooi voor weltergewichten ook af met de eerste kwartfinale tussen oud-kampioenen Douglas Lima en Andrey Koreshkov.

Bellator 210 zal in Amerika te zien zijn op DAZN, het online platform waar Bellator vanaf september mee gaat samenwerken.