Bellator neemt afscheid van dertien vechters

0
692
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Bellator heeft de werknemerslijst met dertien namen ingekort, meldt Jason Floyd. Enkele grote namen die vaak in de Bellator-kooi vochten staan niet meer onder contract.

De enige vrouw die in die rijtje staat is Alexis Dufresne. The Sneaky Zebra versloeg Marloes Coenen nog verrassend op Bellator 155 op 20 mei 2016 via submissie door arm-triangle choke.

Een dag eerder op de weging woog Dufresne 150,7 pond (4,7 pond boven het limiet van vedergewicht, tot grote frustratie van Coenen (zie foto) die de partij alsnog aannam.

Dit was de laatste overwinning van de 27-jarige Amerikaanse, toen als de vervangster van Julia Budd. Op Bellator 174 verloor Dufresne van Gabrielle Holloway en daarna moest ze twee gevechten op rij afzeggen. Zo kampte ze voor Bellator 189 weer met overgewicht.

Andere vechters die hun heil elders moeten zoeken zijn LC Davis, Steve Garcia, Steve Kozola, Kendall Grove, Georgi Karakhanyan, Fernando Gonzalez, Kevin Casey, Francisco France, Mike Rhodes, Francis Carmont, Phillipe Lins en Ben Reiter.

Karakhanyan stond, verdeeld over twee verschillende fasen van zijn loopbaan, twaalf keer in de kooi van Bellator. Daarin boekte hij een even aantal overwinningen als verliespartijen.

Davis won zijn eerste drie gevechten op rij in de organisatie en leek af te stevenen op een titelgevecht, maar verloor zijn laatste twee optredens in Bellator van voormalig bantamgewichtkampioenen Joe Warren en Marcos Galvão.

Fernando Gonzalez won zeven van zijn negen optredens in Bellator, maar was voor zijn laatste drie optredens te zwaar. Voor zijn laatste twee partijen woog hij in op 180 pond, negen pond boven het limiet van weltergewicht.

Mike Rhodes heeft alweer een gevecht gepland, zegt hij in reactie op Floyds tweet. Op 10 maart vecht Biggie op Beatdown 21 in New Town (North Dakota) tegen een andere Bellator-veteraan in Bryan Baker.