Bellator maakt loting bekend voor toernooi met weltergewichten

0
473
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Bellator heeft via Instagram TV de loting bekendgemaakt voor het aanstaande toernooi voor weltergewichten dat 29 september aftrapt op Bellator 206. Het toernooi zal uitdelijk bepalen wie de nieuwe Bellator-weltergewichtkampioen is.

Kwartfinale 1: Lima vs. Koreshkov
Al eerder was bekend dat oud-kampioen Douglas Lima en Andrey Koreshkov het toernooi aftrappen. De oud-kampioenen staan voor de derde keer tegenover elkaar. De onderlinge stand is 1-1: Koreshkov werd kampioen door Lima op Bellator 140 te kloppen, waarna Lima zijn gordel terugwon op Bellator 164.

Dit gevecht staat gepland voor 29 september op Bellator 206, het evenement waar Gegard Mousasi zijn Bellator-middengewichttitel verdedigt tegen huidig Bellator-weltergewichtkampioen Rory MacDonald. Hierdoor zal de Canadees in 2019 instromen in het toernooi.

Kwartfinale 2: Paul Daley vs. Michael Page
De tweede kwartfinale is het langverwachte gevecht tussen Paul Daley en Michael Page. De Engelsmannen liggen al maanden met elkaar in de clinch, maar tot een gevecht kwam het er nooit van. Tot nu…

De ruzie tussen Daley en Page escaleerde na Bellator 179 in Londen. Nadat Semtex verloren had van Rory MacDonald en de kooi verliet, viel hij Venum aan. Beide mannen kwamen hier zonder kleerscheuren vanaf. Waar en wanneer de kemphanen het tegen elkaar opnemen is niet bekend.

De winnaar van dit gevecht neemt het op tegen Lima of Koreshkov voor een finaleplek.

Kwartfinale 3: Neiman Gracie vs. Ed Ruth
Worstelaar tegen Gracie jiu-jitsu. Neiman Gracie en Ed Ruth zetten hun ongeslagen records op het spel tegen elkaar in de derde kwartfinale. Gracie won acht gevechten, waarvan zeven via submissie. Ruth won vijf van zijn zes gevechten via vorm van knock-out.

Kwartfinale 4: Jon Fitch vs. Rory MacDonald
UFC-veteraan tegen UFC-veteraan. Jon Fitch klopte Daley in zijn laatste gevecht en mag het toernooi aftrappen tegen de huidige kampioen op weltergewicht, Rory MacDonald. Samen goed voor 31 UFC-gevechten, maar redelijk nieuw in Bellator.

Zoals eerder gezegd, vindt deze partij in 2019 plaats vanwege MacDonalds gevecht met Mousasi op Bellator 206.

Reserve: Lorenz Larkin vs. Yaroslav Amosov
In de reservepartij vecht Lorenz Larkin tegen de ongeslagen Yaroslav Amosov. Larkin herstelde zich in januari van twee verliespartijen op rij door Fernando Gonzalez te kloppen. Amosov (20-0) debuteerde in juli bij Bellator met een zege op Gerald Harris.

Foto: Bellator