Rizin 14: Bellator leent Darrion Caldwell uit voor gevecht met Kyoji Horiguchi

0
337
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Bellator-bantamgewichtkampioen Darrion Caldwell kom op oudejaarsdag weer in actie. Niet bij de organisatie waarin hij kampioen is, maar in Japan op Rizin 14. De Amerikaan neemt het op tegen Kyoji Horiguchi, maakt Rizin bekend.

Caldwell won dertien van zijn veertien profgevechten en is sinds oktober 2017 kampioen van de organisatie door Eduardo Dantas op Bellator 184 te kloppen. Sindsdien verdedigde hij zijn gordel op Bellator 195 tegen Leandro Higo en klopte hij Noad Lahat op vedergewicht.

The Wolf kan in Japan nog een titel aan zijn cv toevoegen. In het gevecht tegen Horiguchi zal namelijk de bantamgewichttitel van Rizin op het spel staan die momenteel in het bezit is van Horiguchi.

Horiguchi is uitgegroeid tot een van de grootste MMA-sterren van Japan sinds hij de UFC twee jaar geleden vaarwel zei.

De 28-jarige Japanner won al zijn zeven MMA-gevechten in de organisatie en maakte op 30 september zijn kickboksdebuut tegen een andere Japanse ster in Tenshin Nasukawa, die op Rizin 14 een demonstratiepartij bokst tegen Floyd Mayweather. Horiguchi verloor na drie ronden via de jury.

UFC-veteranen
Rizin maakte donderdag ook bekend dat het drie voormalig UFC-vechters heeft aangetrokken: Ulka Sasaki, Justin Scoggins, Johnny Case en Damien Brown.

Sasaki neemt het op tegen Manel Kape en Scoggins vecht tegen Yuki Motoya. De twee zijn hun positie bij de UFC verloren dankzij de aanstaande opdoeking van de UFC-vlieggewichtdivisie.

Case zal het opnemen tegen Yusuke Yachi en Damien Brown vecht tegen Daron Cruickshank, die in het verleden ook in de UFC vocht. Case vecht sinds 2017 niet meer bij de UFC en Browns UFC-contract werd na drie verliespartijen ontbonden.

Ook staan twee vrouwenpartijen op 49 kilogram gepland. Kanna Asakura verdedigt haar Rizin-titel tegen Ayaka Hamasaki en Rena Kubota vecht tegen de Française Samantha Jean-Francois.

Overige partijen die gepland staan: Kazuyuki Miyata vs. Erson Yamamoto, Jiri Prochazka vs. Emanuel Newton, Shinju Nozawa Auclair vs. Justyna Haba en Nobumitsu Tyson vs. Tofiq Musayev.