Bellator kondigt seizoen 10 aan

0
677

Bellator beleeft dit jaar haar tiende seizoen en heeft hiervoor tien events gepland, waarvan onderhand zeven een main event hebben. Quinton “Rampage” Jackson en “King Mo” Lawal zullen deelnemen aan een viermans light heavyweight tournament om het seizoen af te trappen, waarna er zes weken achter elkaar titelgevechten gehouden zullen worden. Deze events heeft Bellator allemaal via haar eigen website bekend gemaakt.


28 februari Bellator 110: M’Pumbu vs. “Rampage” Jackson
Om het seizoen af te trappen zal Quinton “Rampage” Jackson voor de tweede keer in de kooi van Bellator stappen om deel te nemen aan een viermanstoernooi om te bepalen wie de volgende number 1 contender wordt voor de Bellator Light Heavyweight Championship. In de eerste ronde zal Jackson het opnemen tegen voormalig kampioen Christian M’Pumbu. De Fransman, won ooit van Stefan Struve, won het eerste toernooi in de gewichtsklasse, maar verloor de titel in zijn laatste gevecht op Bellator 91. De twee andere deelnemers aan het toernooi zijn Mikhail Zayats die het in de eerste ronde, of halve finale, opneemt tegen Muhammed “King Mo” Lawal. Beide vechters namen deel aan Bellator Season 8 Light Heavyweight Tournament, waarin Lawal in de halve finale verloor van Emanuel Newton en Zayats in de finale van diezelfde tegenstander.

Een interessante finale tussen Lawal en Jackson is mogelijk als beide vechters hun partij winnen. Toen de twee Amerikanen nog onder Zuffa vochten (Jackson in de UFC, Lawal in Strikeforce) werd er al gesproken over een mogelijk gevecht tussen de twee. Beide vechters mochten elkaar een lange tijd niet, maar legden hun ruzie samen later op camera bij.

Om Bellator 110 en het tiende seizoen van Bellator te promoten organiseerde de organisatie een conference call met Bellator CEO Bjorn Rebney en Quinton Jackson.


7 maart: Bellator 111: Dantas vs. Silva
Een week erop zal Eduardo Dantas de Bellator Bantamweight Championship verdedigen tegen zijn landgenoot Rafael Silva. “Morcego” won de Bellator 2013 Summer Series Bantamweight Tournament door Rodrigo Lima via submission en Anthony Leone via unanimous decision te verslaan, waardoor hij een titelgevecht verdiende. “DuDu” zal voor de tweede keer zijn titel verdedigen na een lange afwezigheid van ruim een jaar door een enkelblessure. Op Bellator 89 vocht hij voor het laatst. Naast deze main event tussen bantamweights, komen ook de zware jongens nog in actie. Lavar Johnson vs. Ryan Martinez, Peter Graham vs. Mighty Mo, Alexander Volkov vs. Mark Holata en Blagoi Ivanov vs. Rich Hale maken de eerste ronde van een nieuw Bellator Heavyweight Tournament. Vooral het gevecht tussen Graham en Mighty Mo is interessant doordat beide vechters ervaring hebben in K-1 maar zich proberen te bewijzen in het MMA. Mo, oftewel Siala-Mou Siliga, won zijn laatste gevecht via submission van Ron Sparks in de eerste ronde.


14 maart: Bellator 112: Straus vs. Curran 3
Op vrijdag 14 maart zullen Daniel Straus en Pat Curren de trilogie compleet maken in een directe rematch. Op Bellator 106 vochten deze twee al om de titel waarin Straus via decision Curran versloeg. In 2009 versloeg Curran Straus toen beide vechters nog lightweights waren en in een andere organisatie. Deze match-up is tegen het zere been van Patrício Freire die via Twitter laat weten niet eens te zijn met dit gevecht.

Ali Abdel-Aziz, vice-president van World Series of Fighting, speelde hier op in door Freire een direct titelgevecht te geven in WSOF.

De rest van de card zal gevuld worden met een toernooi voor welterweights. Een van de deelnemers zal Joe Riggs zijn, de winnaar van de eerste editie van ‘Fight Master’. Hij neemt het op tegen Sam Oropeza. De andere gevechten van dit toernooi zijn War Machine vs. Nah-Shon Burrell, Andrey Koreshkov vs. Jesse Juarez en Mark Scanlon vs. Adam McDonough.


21 maart: Bellator 113: Vegh vs. Newton
Op 21 maart vechten Attila Vegh en Emanuel Newton hun rematch uit. In het eerste gevecht won Vegh met een minimaal verschil om naar de finale van de finale te mogen van de 2012 Bellator Summer Series Light Heavyweight Tournament. Een rematch werd al een keer eerder gepland, maar vanwege nog steeds onduidelijke redenen moest Vegh zich toen terugtrekken en kon Newton het voor de tweede keer tegen Muhammed Lawal opnemen op Bellator 106 voor de Interim Bellator Light Heavyweight Championship. Newton won toen via unanimous decision. Vegh won in zijn laatste gevecht tegen Christian M’Pumbu de Bellator Undisputed Light Heavyweight Championship via unanimous decision.

Deze card zal worden aangevuld met een lightweighttoernooi. De openingsgevechten zijn Marcin Held vs. Rodrigo Cavalheiro, David Rickels vs. Patricky Pitbull, Terry Etim vs. Derek Anderson en Brandon Girtz. De winnaar krijgt een titelgevecht tegen Eddie Alvarez of Michael Chandler. De vraag is of Alvarez aan het einde van dit toernooi nog bij Bellator vecht mocht hij winnen van Chandler.


28 maart: Bellator 114: Shlemenko vs. Ward
De derde week titelgevechten wordt opgevolgd met een titelgevecht tussen Alexander Shlemenko en Brennan Ward voor de Bellator Middleweight Championship. Ward won op overtuigende wijze de Bellator Season 9 Middleweight Tournament met drie overwinningen voor het eindsignaal en wil tegen Shlemenko deze reeks voortzetten. Shlemenko is ook zelf, na het vertrek van Hector Lombard, bezig met een overtuigende reeks. Op Bellator 88 werd hij kampioen door Maiquel Falcão knock-out te slaan, om vervolgens de titel te verdedigen in een erg goed gevecht tegen Brett Cooper. In zijn laatste gevecht versloeg “Storm” Doug Marshall in de eerste ronde via knock-out door een stoot naar het lichaam.

Naast dit gevecht is er nog een gevecht bekend gemaakt tussen Rad Martinez en Edson Berto, de broer van prof-bokser Andre Berto.


4 april: Bellator 115: Minakov vs. Kongo
Cheick Kongo zal voor het eerst een titelgevecht krijgen in Amerika tegen de gevaarlijke Vitaly Minakov. De Fransman won na zijn vertrek in de UFC twee gevechten op een rij tegen Mark Goodbeer en Peter Graham in de Bellator Season 9 Heavyweight Tournament. Zijn oorspronkelijke tegenstander in de finale, Vinicius Queiroz, moest na zijn overwinning op Lavar Johnson afzeggen vanwege een knieblessure. Tegenstander Minakov is hard op weg zich te vestigen tot de beste zwaargewicht uit Rusland van het moment. Met een record van 13-0 (8 (T)KO’s, 4 submissions) en alleen overwinningen via TKO in Bellator maakt hij snel naam in de organisatie. Zo ondervond ook Alexander Volkov op Bellator 108 waarin Minakov de titel won. Tegen Kongo zal Minakov proberen voor de zevende keer via knock-out of TKO te winnen. Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt.


11 april: Bellator 116: Beltran vs. Matyushenko
Bellator 116 bevat (nog) geen titelgevecht, maar wel een gevecht tussen twee UFC-veteranen in Joey Beltran en Vladimir Matyushenko. Beltran zal proberen om zijn eerste overwinning in Bellator te boeken na een harde verliespartij tegen Quinton “Rampage” Jackson op Bellator 108, zijn twee verliespartij ooit via knock-out of TKO. Matyushenko ging zijn Bellator-debuut beter af met een overwinning op Houston Alexander via unanimous decision. Dit was zijn eerste overwinning sinds april 2011.

Andere gevechten moeten nog bekend gemaakt worden.


18 april: Bellator 117: Hawn vs. Lima
Ben Askren is weg, waardoor er een nieuwe Welterweight Champion gekroond zal worden op Bellator 117. Rick Hawn en Douglas Lima zijn de twee laatste toernooiwinnaars, waardoor zij het tegen elkaar zullen opnemen voor de titel. Lima won de Bellator Season 8 Welterweight Tournament door Ben Saunders (uiteraard niet de zanger) te verslaan in de finale, terwijl Rick Hawn de Bellator Season 9 Welterweight Tournament won door Ron Keslar knock-out te slaan. Dit was voor beide vechters de tweede keer dat zij een Bellator Tournament wonnen nadat Lima de Bellator Season 5 Welterweight Tournament won en Hawn de Bellator Season 6 Lightweight Tournament op zijn naam schreef. Beide vechters konden hun verdiende titelgevecht niet winnen.

Zoals voor eerdere events, geldt hier ook dat andere gevechten nog bekend gemaakt zullen worden.

Verwacht wordt dat er nog drie events zullen worden toegevoegd aan dit tiende seizoen, waaronder een op pay-per-view met Alvarez vs. Chandler 3 in de main event. Tito Ortiz wil ook zijn debuut gaan maken in Bellator dit seizoen, maar Bjorn Rebney twijfelt hier aan aangezien de gezondheid van Ortiz ook mogelijk op het spel staat, vertelt hij tegenover MMAfighting.com.

Krijgen jullie zin in het tiende seizoen van Bellator?