Bellator kondigt titelgevecht rematches aan

0
559

Bellator zal vanaf 2013, als het naar Spike TV verhuist, een nieuwe clausule aan titelgevechten te geven. Mocht er een goed titelgevecht zijn, dan zal er een onmiddelijke rematch komen tussen de vechters. Voorheen was het altijd zo dat de verliezer van een titelgevecht in Bellator weer helemaal opnieuw moest beginnen aan het Bellator tournament. Bellator CEO Bjorn Rebney zei het volgende in een open brief op de site van de organisatie:

“When a fighter’s earned a shot at the world title by winning The Toughest Tournament in Sports and competes in a title fight that knocks fans like us back in our seats (win or lose) delivering an incredible fight, when a rematch is called for, we will deliver it. Championship fights give us some of the greatest moments in MMA. And, re-matches of incredible championship fights will give fans like us more of those electrifying moments, while staying true to the world’s best fighters having had to earn their way to those title shots.”

Een voorbeeld zou Eddie Alvarez zijn geweest die verloor van Michael Chandler op Bellator 58 in november 2011. Na een potentiële Fight of the Year in 2011 zou een vechter als Eddie Alvarez een rematch hebben gekregen voor de Bellator Lightweight championship, zonder weer een heel tournament door te hoeven lopen.

De nieuwe ontwikkeling moet betere match-ups opleveren en een betere positie als het gaat om vechters met een aflopend contract. Vechters als Jay Hieron, die het welterweight tournament van seizoen 4 won, zagen het als een reden om niet meer terug te komen in de organisatie. De veteraan had geen zin om opnieuw een heel tournament af te gaan om een nieuw titelgevecht te verdienen terwijl hij via split decision verloor van Ben Askren op Bellator 56.