Bellator doet tweede poging met Mirko Cro Cop tegen Roy Nelson in februari

0
388
Foto: Bruno Massami/Planeta Octógono

Mirko Cro Cop heeft een nieuwe debuutdatum bij Bellator. De Kroaat gaat op 16 februari in Uncasville (Connecticut) de kooi in met Roy Nelson, meldt ESPN.

De voormalig K-1 World Grand-Prix-winnaar vocht zijn laatste wedstrijd op 30 september in Rizin. Toen won hij zijn negende gevecht op rij door Roque Martinez in iets minder dan vijf minuten weg te zetten via TKO. Hiermee breidde hij de langste winreeks van zijn loopbaan uit.

Nelson verkeert in mindere vorm. In 2018 verloor Big Country twee gevechten op rij en werd hij in de kwartfinale van het Bellator-zwaargewichttoernooi uitgeschakeld door Matt Mitrione. Op Bellator 207 verloor de Amerikaan via knock-out in de eerste ronde van Sergei Kharitonov.

Het evenement in februari sluit af met een gevecht tussen rivalen Paul Daley en Michael Page. Dit is een van de vier kwartfinalegevechten van het Bellator-weltergewichttoernooi. Op dit evenementen vechten Vitaly Minakov en Cheick Kongo tegen elkaar om te bepalen wie een titelgevecht krijgt.

Bellator 200
Het gevecht tussen Cro Cop en Nelson stond oorspronkelijk gepland voor afgelopen mei. De veertigers zouden Bellator 200 in Londen afsluiten, maar wegens een knieblessure moest eerstgenoemde minder dan een week van tevoren afzeggen.

Hierdoor vocht Gegard Mousasi in de hoofdpartij van het evenement tegen Rafael Carvalho, die hij in de eerste ronde klopte om de Bellator-middengewichttitel op zijn naam te zetten.