Bellator breidt met ‘Summer Series’ uit naar drie uur

0
616
Muhammed
Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Muhammed "King Mo" Lawal

19 juni keert Bellator terug met de jaarlijkse ‘Summer Series’. Bellator zal in de zomer drie events houden met twee toernooien waarbij een titelgevecht verdiend kan worden, een iets lager pitje dan de normale seizoenen. Bellator 96 zal de eerste van drie events zijn in de aankomende zomer en zal voorafgaand aan het debuut van ‘Fight Master’ worden uitgezonden.

Tijdens de zomer zullen er twee 4-man toernooien worden gehouden voor de light heavyweights en heavyweights. Op het 96e event van de organisatie zullen de eerste rondes, oftewel de halve finales, van dit toernooi uitgevochten worden. Hierdoor zal het event niet twee, maar drie uur duren. Tijdens de main event zal Michael Chandler zijn titel verdedigen tegen de winnaar van het lightweight toernooi van seizoen 7, Dave Jansen.

Bij de light heavyweights zitten vier deelnemers die ook aan het toernooi van seizoen 7 hebben deelgenomen. Muhammed Lawal, oftewel King Mo, zal het opnemen tegen Seth Petruzelli, terwijl Jacob Noe het gaat opnemen tegen Renato “Babalu” Sobral. Bij de zwaardere jongens doen ook oud-deelnemers mee: Rich Hale, finalist van seizoen 7, neemt het op tegen Vinicius Queiroz, halve finalist van seizoen 7. Beide zwaargewichten verloren van de huidige Bellator heavyweight champion, Alexander Volkov. In de andere halve finale staan Ron Sparks, halve finalist van seizoen 5, en Vitaly Minakov. Minakov zal voor de tweede keer in Bellator vechten nadat hij winnend zijn debuut maakte op Bellator 79 tegen Vladimir Starcencov. De main card zal compleet worden gemaakt door TUF 6-veteraan War Machine tegen Blas Avena.

Bellator 97 staat voor juli gepland, terwijl Bellator 98 in augustus zal plaatsvinden. Waar en wanneer die laatste twee events gehouden worden is nog niet bekend.