Bellator 99: Alexander vs. Matyushenko, Nunes vs. Freire main event

0
626

Houston Alexander

Het Bellator debuut van Vladimir Matyushenko zal niet tegen voormalig Bellator Light Heavyweight Champion Christian M’Pumby zijn. Een handblessure heeft de Fransman van de card af gedwongen. Hierdoor zal “The Janitor” het op Bellator 99 opnemen tegen een andere UFC-veteraan in Houston Alexander.

Alexander heeft sinds zijn ontslag bij de UFC in vele promoties gevochten met verschillende resultaten. Na zijn verloren gevecht tegen Kimbo Slice, zijn laatste gevecht in de UFC, is hij 6-4 met een No Contest. In een van die verloren partijen vocht hij tegen Gilbert Yvel in het laatste gevecht van “The Hurricane”.

In het begin van vorig jaar kwam “The Assasin” op een opvallende manier in het nieuws. De Amerikaan kreeg een boete vanwege kindermishandeling omdat hij zijn zoon had geslagen in een bokspartij in zijn kelder. Alexander werd boos doordat zijn zoon loog over het seksueel getinte contact die de destijds 16-jarige had op Facebook met een aantal vrouwen. Volgens de politie waren de letterlijke woorden ‘If you are going to lie to me, then we are going to box’. Hierna volgde een bokspartij waar zijn zoon een kleine bloedneus en pijn aan de rechterkant van zijn gezicht overhield.

Matyushenko zal voor het eerst sinds zijn ontslag bij de UFC weer vechten. De Oost-Europeaan verloor zijn laatste twee gevechten in de UFC tegen Alexander Gustafsson en Ryan Bader, waarna het contract van hem werd ontbonden samen met vijftien andere vechters zoals Jon Fitch en Jacob Volkmann.

De nieuwe main event van Bellator 99 zal gaan tussen UFC en WEC-veteraan Diego Nunes en Bellator Season 4 Featherweight Tournament winnaar Patricio “Pitbull” Freire. Dit zal als een van de kwartfinales dienen van het featerweight toernooi van Bellator seizoen 9. De rest van de main card zal worden aangevuld met de drie andere kwartfinales (Bellator Season 7 Featherweight Tournament winnaar Shahbulat Shamhalaev vs. Akop Stepanyan, Desmond Green vs. Fabricio Guerreiro en Andrew Fisher vs. Joe Taimanglo) en Matyushenko vs. Alexander.