Bellator 43: de resultaten

0
680


Niet de beste kaart die we de afgelopen tijd hebben gezien, maar toch wel vermakelijk. Bellator 43 werd dit weekend gehouden en draaide om de Welterweight Tournament Finale tussen Jay Hieron en Rick Hawn. Peter schreef eerder vandaag al over het huwelijksaanzoek van Bryan Baker na zijn overwinning op Joe Riggs. Erg mooi om te zien hoe Baker van het ene moment, als meedogenloze vechter, veranderd in een zenuwachtige jongen die zijn vriendin ten huwelijk vraagt.

Vanwege de wat matige kaart bespreek ik deze keer maar twee gevechten:

Bryan Baker vs. Joe Riggs
Baker verslaat Riggs via KO in Ronde 2

Een fight die op papier al het kijken waard was en uiteindelijk allerminst teleurstelde. UFC en Strikeforce veteraan Joe Riggs neemt het op tegen Bryan ‘The Beast’ Baker. Baker heeft een zware periode achter de rug waarbij hij vocht tegen leukemie. Door medicatie is hij daar doorheen gekomen en wordt direct tegenover Joe Riggs geplaatst. Het duurt even tijdens het gevecht voordat de eerste aanval wordt ingezet. Beide vechters draaien om elkaar heen en zijn vrij afwachtend. Uiteindelijk worden er in de eerste ronde wat klappen uitgedeeld en lijkt Baker sterker in de standup. De tweede ronde bevestigd dit en Baker laat zijn benen het werk doen. Hij overlaad Riggs met kicks en flying knees totdat hij hem uiteindelijk in een hoek drijft en Riggs met links vol op de kaak raakt. Riggs stort naar de canvas. Baker blijft vervolgens nog even dreigend boven hem staan om er zeker van te zijn dat Riggs zich zou bedenken om nog op te staan.

Jay Hieron vs. Rick Hawn
Hieron verslaat Hawn via split decision

Eindelijk was het zover, de Welterweight Tournament Finale! De eerste ronde vocht Hieron op afstand. Hij hield Hawn net ver genoeg van hem vandaan zodat zijn stoten niet raakten. Verder was het een ronde bestempeld met strikes. De tweede ronde zag een kleine verandering in het spelverloop. Hoewel het gevecht staand bleef maakte Hawn de afstand kleiner en kleiner en begon meer stoten te landen. Hawn bepaalde de pace en Hieron bewoog alleen nog achteruit en rustte op zijn counter strikes. In de laatste minuut maakte Hieron nog een takedown, maar Hawn stond direct weer op beide benen. De stoten die Hawn in de tweede ronde had geland eisten nu zijn tol op Hieron. Hij zat continu aan zijn gezicht die er steeds gehavender uit begon te zien. De derde ronde werd compleet bepaald door Hawn die bijna achter Hieron aan moest rennen om nog in de buurt te blijven. Hij deed de tweede ronde nog eens dunnetjes over en raakte nog meer stoten. Nadat de drie ronden voorbij waren gingen beide heren naar een decision die in het voordeel van Jay Hieron werd gegeven. Of dit terecht was is lastig te zeggen. Ik heb nou niet echt iedere stoot geteld, maar bottomline is dat Rick Hawn het gevecht langzaam naar zich toe trok en dat Jay Hieron er telkens gehavender uit zag. Een beetje een teleurstellend eind van een niet al te boeiende kaart.

Oké niet iedere kaart is altijd even geweldig, maar het vooruitzicht van Bellator 44 maakt mij toch wel erg blij en ik kan dan ook niet wachten tot 14 mei.

Daarin zien we de Lightweight Tournament Finale tussen Patricky ‘Pitbull’ Freire en Michael Chandler. Verder op die kaart zien we nog Hector Lombard vs. Falaniko Vitale en Alexander Shlemenko vs. Brett Cooper. Be there.