Bellator 42: resultaten

3
603


Zoals ieder weekend was er ook dit keer weer een spectaculaire Bellator, namelijk Bellator 42. Hier werden de Light Heavyweight semifinals gehouden en na de kaart mogen we stellen dat de finale erg vet gaat worden. Hieronder een overzicht van de drie tofste fights.

Ronnie Mann vs. Josh Arocho
Resultaat: Ronnie Mann verslaat Josh Arocho via unanimous decision

Ronnie Mann, geboren in Thailand en opgegroeid in Engeland, toonde in dit gevecht zijn ware dominantie op de grond. Engelse vechters zijn vaak niet erg goede worstelaars, maar Mann heeft deze stelling in een ander daglicht gezet. Drie ronden lang domineerde hij Arocho op de grond. Van ‘lay and pray’ was er echter geen sprake want Mann bestookte Arocho met elbows als een malle. De een na de ander was raak en Arocho zag er steeds gehavender uit. Niet alleen kreeg hij cuts op z’n gezicht, ook zijn ribben gaven rood licht in de derde ronde. Drie ronden lang wist Josh Arocho het vol te houden en dat vraagt toch zeker om het nodige respect voor de beste man, want dit was ground & pound all around.

Christian M’Pumbu vs. Tim Carpenter
Resultaat: Christian M’Pumbu verslaat Tim Carpenter via TKO

Wat een knock-out was dat. M’Pumbu raakt Tim Carpenter in de eerste ronde met een rechter hoek en Carpenter blijft vervolgens voorovergebogen staan al wankelend op zijn benen. M’Pumbu jumpt op hem af en verzilverd zijn KO met een rechtse uppercut die Carpenter een enkele reis naar de canvas bezorgd. Een erg mooie overwinning en een finale plaats voor Christian M’Pumbu die hiermee de eerste finalist werd in de Light Heavyweight Tournament.

Richard Hale vs. D.J. Linderman
Richard Hale verslaat D.J. Linderman via split decision

Een erg mooie fight met twee aan elkaar gewaagde tegenstanders. Het werd uiteindelijk de derde decision op de main card maar wel een die het kijken waard was. Voormalig bodybuilder Hale (beter bekend van zijn inverted triangle in zijn vorige fight) baande zich een weg door het gevecht tegen Linderman. Hij kreeg veel klappen en deelde er veel uit. Linderman bestookte hem met zijn rechter hand en ging duidelijk voor een KO. Na een drie ronden durende battle eindigde het gevecht op de grond waar Hale een Rear Naked Choke probeerde op DJ Linderman. Laatst genoemde verdedigde deze goed maar moest wel op deze manier het gevecht eindigen. Het was ‘In the hands of the judges’ en de judges gaven het gevecht aan Hale. Hij is daarmee de andere finalist van het Light Heavyweight Tournament.

Overige resultaten: (mooi om te zien zijn de prelims van deze kaart. Allemaal zijn ze in de eerste ronde d.m.v. submission gewonnen.)

MAIN CARD
Richard Hale verslaat D.J. Linderman via split decision – light-heavyweight tourney semifinal
Ronnie Mann verslaat Josh Arocho via unanimous decision
Christian M’Pumbu verslaat Tim Carpenter via TKO (punches) – Round 1, 2:08 – light-heavyweight tourney semifinal
Luiz “Betao” Nogueira verslaat Jerod Spoon via unanimous decision

PRELIMINARY CARD
Brandon Shelton verslaat Owen Evinger via submission (rear-naked choke) – Ronde 1, 2:35
Jared Hess verslaat Chris Bell via submission (triangle choke) – Ronde 1, 1:40
Shane Howell verslaat Mark Oshiro via submission (D’arce choke) – Ronde 1, 4:15
Mark Holata verslaat Tracy Willis via submission (strikes) – Ronde 1, 0:49

Terwijl ik deze post schreef vroeg ik me af, wie van jullie kijken er naar deze Bellator Tournament evenementen? Laat het weten in de comments!

3 COMMENTS