Bellator 39 resultaten

0
547


Bellator 39 werd dit weekend gehouden en wederom was het een kaart om niet te missen. Heb je de gevechten nog niet gezien ga ze dan gauw kijken voordat je verder leest.

Iedereen gekeken? Ok dan kunnen we rustig verder praten!
De drie vetste fights zal ik hieronder beschrijven:

Lightweight titelgevecht: Eddie Alvarez vs. Pat Curran
De main event van de avond. Een gevecht dat alle vijf de ronden voorbij zag komen in dit lopende buffet aan vuisten. Eddie Alvarez domineerde Pat Curran met zijn standup. Men zegt dat Alvarez de beste boks skills heeft in MMA en dit gevecht had er alle waarschijnlijkheid van. Vooral de slopende body shots die Curran te verduren kreeg waren erg hard. Des te meer respect voor Curran die vooral incasseerde en een goede takedown defence toonde. Beide heren gingen tot het bittere eind maar de desicion was overduidelijk voor Eddie Alvarez die eigenlijk iedere ronde won. Hij blijft bij deze de Bellator Lightweight Champion of the world.

Patricky ‘Pitbull’ Freire vs. Toby Imada
Laat ik maar gelijk beginnen door te zeggen dat ik nog niet eerder iemand KO op zijn benen heb zien staan. Patricky ‘Pitbull’ Freire, die wederom een solide en gevaarlijke standup toonde, KO’de Imada met een flying knee. Imada bleef vervolgens op beide benen staan maar had geen idee meer waar hij was. Een linkse stoot vloerde hem vervolgens en bestempelde de KO. Een erg mooie knock out op niet de minste tegenstander. Niet eerder haalde Toby Imada niet de finale van het Bellator Lightweight Tournament, maar zijn plaats wordt gegeven aan een geweldige nieuwe vechter. De finale waarin Freire het opneemt tegen de winnaar van de nog te spelen fight Michael Chandler vs. Lloyd Woodard gaat sowieso mooi worden!

Ben Saunders vs. Matt Lee
Ik had het net al even over een lopend buffet maar dit was meer de ‘All you can eat’ versie. Ben ‘Killa B’ Saunders toonde zijn standup skills in zijn Bellator debuut. Lee at werkelijk alles, zoals de commentator zei: “He’s eating punches, kicks, elbows and knees. Al mijn respect voor deze Lee, want de beste man was niet te finishen. Hij bleef doorgaan alsof zijn leven ervanaf hing tot het moment dat de scheidsrechter het niet meer aan kon zien en de dokter erbij haalde voor een tweede checkup. Deze gaf hiermee het einde van de wedstrijd aan. ‘Killa B’ won de partij door een doctor’s stoppage.

Een erg goede kaart laat ons wachten tot de finals! Niet alleen van het Lightweight Tournament maar ook van het Welterweight Tournament. Ik zeg bring it!

Overige resultaten:
MAIN CARD
Champ Eddie Alvarez verslaat Pat Curran via unanimous decision
Rich Hawn verslaat Lyman Good via split decision (Welterweight Tournament Semifinal)
Patricky “Pitbull” Freire verslaat Toby Imada via TKO (strikes) – Ronde 2, 2:53 (Lightweight Tournament Semifinal)
Ben Saunders verslaat Matt Lee via TKO (doctor’s stoppage) – Ronde 3, 1:24

PRELIMINARY CARD
Dan Cramer verslaat Greg Rebello via unanimous decision
Ryan Quinn verslaat Mike Winters via unanimous decision
David Jansen verslaat Scott McAfee via submission (brabo choke) – Ronde 1, 4:58
Rene Nazare verslaat Luiz Azeredovia TKO (injury) – Ronde 1, 5:00
John McLaughlin verslaat Blair Tugman via unanimous decision