Bellator season 4 Lightweight Tournament resultaten

2
691

We kennen het tournament principe natuurlijk van Strikeforce’s Heavyweight Tournament, maar organisatie Bellator zweert erbij. Zoals Bellator CEO Bjorn Rebney uitlegt: “Op deze manier hebben vechters hun eigen lot in handen.” Iedere weightclass heeft zijn eigen tournament en dit weekend waren het de lightweights die oog in oog met elkaar stonden. En wat een begin voor het Lightweight Tournament.

De vier gevechten van de main card eindigden allemaal in finishes, en wat voor! De twee vetste finishes waren wat mij betreft:

Rob McCullough vs. Patricky Freire

Wat een battle was dit. Patricky ‘Pitbull’ Freire, de BJJ blackbelt vers uit Brazilië, toonde niet alleen groundskills maar ook een nette standup. En dit was wel nodig tegen de Muay Thai vechter en ex-WEC ‘Razor’ Rob McCullough. De eerste ronde werd gedomineerd door Freire maar hij kon McCullough niet submitten met zijn rear naked choke. De tweede en derde ronde kwam McCullough flink terug, maar in de derde ronde was het moment aangebroken. Het gevecht kon alle kanten op gaan en het was onmogelijk de winnaar te voorspellen. McCullough gaf een mooie inside legkick, zoals hij er al vele had gegeven, en at direct erna de rechtervuist van Freire. Een punch vol op z’n kaak, compleet onverwacht en McCullough’s lichten gingen uit. Flash knock out.

Patricky Freire verslaat Rob McCullough via TKO [3:11, Ronde 3]

Toby Imada vs. Josh Shockley

Een mooie fight die eindigde in een ‘verbal submission’. Hij staat in de boeken als een armbar submission maar toch was er sprake of de scheids niet ingreep door de kreet van Shockley. Deze strijd was nog maar in de eerste ronde toen Imada een armbar aanlegde op Shockley. Shockley had nog genoeg controle en besloot Imada op te tillen om hem vervolgens te slammen. Echter bij de slam draaide Imada zijn heup erin waardoor Shockley’s arm mee draaide en de elleboog onder zware druk kwam te staan. Zoals de scheids daarna vertelde stopte hij de fight because: “He yelled in pain”.

Toby Imada verslaat Josh Shockley via Armbar Submission [3:40, Ronde 1]

De volledige resultaten:

Lichtgewicht Toernooi kwartfinale:

Patricky Freire (8-1) verslaat Rob McCullough (19-7) via TKO  – 3:11 Ronde 3 – punches

Toby Imada (29-15) verslaat Josh Shockley (6-1) via submission 1:19 – Ronde 1 – armbar

Lloyd Woodard (11-0) verslaat Carey Vanier (10-4) via TKO 0:46 – Ronde 2 – punches

Michael Chandler (6-0) verslaat Marcin Held (10-2) via submission 3:56 – Round 1 – armtriangle choke
Overig:

Chad Leonhardt (8-2) verslaat Kelly Leo (3-2) via TKO 5:00 Ronde 2 – corner stoppage

Kevin Aguilar (1-0) verslaat Matt Hunt (1-1) via TKO 3:02 – Ronde 1 – punches

Booker Arthur (1-0) verslaat Javone Duhon (0-2) via submission 2:31 Ronde 2 – elbows

Conclusie:

Een geweldige eerste ronde in de season 4 Lightweight Tournament die me nu al kriebels geeft voor het vervolg! Chandler, Woodard, Imada en Freire gaan door naar de semi-finals.

2 COMMENTS