Bellator 207: Bader domineert Mitrione richting finale

0
602
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Ryan Bader is de eerste finalist van het zwaargewichttoernooi van Bellator. Darth won de halve finale op Bellator tegen Matt Mitrione overduidelijk. Na vijftien minuten spraken de scores van de jury voor zich: 2x 30-25, 1x 30-24.

Bader leunde erg op zijn worstelvaardigheden om de mokerslagen van Meathead te ontwijken. Ondanks het verschil in grootte had Darth geen moeite om Mitrione op het canvas te krijgen en houden.

In de eerste twintig seconden zette Bader al de toon met zijn eerste takedown en in de vijftien minuten die volgden scoorde hij met ground-and-pound. Hij kwam nog dichtbij de voortijdige zege met een Kimura die Mitrione deed twijfelen om op te geven, maar dat deed hij uiteindelijk niet.

Wie Bader in de finale op 26 januari treft wordt zaterdag bekendgemaakt. Dan vechten Chael Sonnen en Fedor Emelianenko in de hoofdpartij van Bellator 208 tegen elkaar om dat uit te maken.

Kharitonov kraakt genieten kin van Roy Nelson
Sergei Kharitonov werd de derde vechter ooit die Roy Nelson via knock-out versloeg. In de slotseconden van de eerste ronde eindigde de Rus een lange stootbarrage met een knie die Nelson, die bekend staat om zijn goede kin, te machtig was (hoewel een illegale knie hieraan meedroeg).

Nelson (42) is in 39 wedstrijden wedstrijden maar drie keer geklopt via knock-out of TKO. In 2008 sloeg Andrei Arlovski hem als eerste knock-out op EliteXC: Heat en zes jaar later deed Mark Hunt dat op UFC Fight Night 52 ook.

Larkin reserve voor weltergewichttoernooi
Lorenz Larkin is de reserve voor het andere toernooi dat gaande is in Bellator voor weltergewichten. Da Monsoon klopte invaller Ion Pascu via jurybesluit: 3x 29-28. Larkin schreef de eerste twee ronden op z’n naam, wat genoeg was voor de zege.

Pescu verving de geblesseerde Erick Silva met drie weken voorbereiding. De Braziliaan was op zijn beurt invaller voor de geblesseerde Rus Yaroslav Amosov.

Het toernooi voor weltergewichten zit nog in de kwartfinalefase. Een halve finalist is al bekend: Douglas Lima. De oud-kampioen klopte Andrey Koreshkov in hun rubber match op Bellator 206 via submissie door rear-naked choke in de vijfde ronde.

Debutant roept overwinningsreeks Baby Slice halt toe
Kevin Ferguson Jr., beter bekend als Baby Slice en de zoon van Kimbo Slice, leed zijn tweede nederlaag tegen Bellator-debutant Corey Browning. Hiermee werd zijn winreeks van drie gevechten doorbroken.

In de tweede ronde scoorde Ferguson een takedown en kwam hij op Brownings rug, maar daar kon hij het niet afmaken. Browning nam de wedstrijd over toen de vermoeide Ferguson de controle verloor en op zijn rug kwam, waarna Browning won met ground-and-pound. Ferguson werd met een brandcard de kooi uitgedragen, hoewel dat voor uitdroging en uitputting was.

Mandel Nallo opent hoofdkaart met zware knock-out
In het eerste gevecht op het hoofdkaart scoorde Mandel Nallo een keiharde knock-out. Met een perfecte knie in de tweede ronde stuurde hij Carrington Banks naar de grond, die vervolgens niet meer overeind kwam.