Bellator 205: Denise Kielholtz moet aftikken

0
764
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Denise Kielholtz heeft haar eerste verlies als vechtster van Bellator MMA geleden. Miss Dynamite verloor vrijdag op Bellator 205 van Veta Arteaga via submissie door guillotine choke in de tweede ronde.

De eerste ronde ging goed af voor de Amsterdamse. Ze scoorde punten met haar stootcombinaties en hield Arteaga in bedwang op de andere aspecten. Los van een mislukte judoworp in het begin waaruit Arteaga op Kielholtz’ rug kwam, kwam ze nooit in de problemen.

De tweede ronde leek hetzelfde te gaan. Arteaga bracht het gevecht na een kleine twee minuten naar het canvas, maar de actieve Kielholtz kon daaruit opstaan en het gevecht staande houden waar het naar behoren ging. In de slotminuut probeerde ze echter zelf een takedown die het begin van het einde inluidde.

Met haar rug tegen de kooi probeerde Arteaga een staande guillotine choke en ze bleef aanzetten tot Kielholtz veel problemen had. Na twintig seconden klopte de Amsterdamse af, onder luid gejuich van Arteaga’s thuispubliek in Boise.

Kielholtz, nog steeds de vlieggewichtkampioene van Bellator Kickboxing, won haar eerste twee MMA-partijen bij Bellator van Jessica Middleton en Petra Částková. Haar totale MMA record staat nu op twee gewonnen en twee verloren.