Bellator 199: Ryan Bader rekent in vijftien seconden af met King Mo

0
904
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Ryan Bader heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het zwaargewichttoernooi van Bellator. Darth sloeg Muhammed Lawal in vijftien seconden knock-out in de hoofdpartij van Bellator 199.

Bader, de huidige lichtzwaargewichtkampioen van Bellator, vloerde Lawal met een linkerhoek terwijl hij naar voren stapte die krachtig genoeg was om King Mo op zijn achterwerk te zetten. Hierna dook Bader op zijn tegenstander om ground-and-pound te gooien tot scheidsrechter Mike Beltran tussen beiden kwam.

Bader gaat door naar de halve finale en treft daarin Matt Mitrione, die Roy Nelson uitschakelde op Bellator 194. In de andere halve eindstrijd staat Chael Sonnen tegen Fedor Emelianenko. Wanneer deze gevechten plaatsvinden is nog onbekend.

Fitch neutraliseert Daley
In het co-main event won Jon Fitch van Paul Daley. Na vijftien minuten roepte de jury Fitch uit tot winnaar: 2x 29-27, 1x 29-26.

Iedereen met enigszins verstand van Fitch en Daley wist dat dit gevecht maar twee kanten kon opgaan. In de eerste ronde had Fitch nog moeite om de Engelsman te controleren en op zijn rug te krijgen, waardoor hij de openingsronde afsloot met een barrage tegen.

In de laatste tien minuten lukte het de Amerikaan wel, waardoor het een typische Fitch-partij werd waarin Semtex op zijn rug gehouden werd tot het eindsignaal. Daley kon de takedowns niet ontwijken en werd langzaam maar zeker ondergedompeld met stoten en ellebogen, wat voor wat frustratie zorgde. Daley joelde Fitch in de slotminuut van het gevecht uit.

Pico weer snel klaar
De opmars van Aaron Pico werd niet afgestopt door Lee Morrison. De 21-jarige Amerikaan won via TKO in zeventig seconden.

Pico boekte zijn derde zege op rij door met een rake linkerstoot tegen de borstkas die Morrison achterover liet rollen. Hierna bleef Pico kalm en maakte hij het af rap af met ground-and-pound tot de scheidsrechter ingreep.

Kongo slaat zich in halve ronde langs Ayala
Cheick Kongo boekte zijn zesde overwinning op rij met zijn eerste knock-out sinds mei 2014. De 42-jarige Fransman sloeg Javy Ayala buiten westen met een rechterstoot in een halve ronde.

Ayala jaagde Kongo op tot de Amerikaan gevloerd werd met een rechter counterstoot. Hierna volgde ground-and-pound om het af te maken.