Bellator 196: Benson Henderson verwelkomt Roger Huerta terug

0
400
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Een grote verandering aan Bellator 196. James Gallagher kan door een handblessure niet vechten op 6 april in Boedapest, waardoor Bellator een nieuwe en opvallende hoofdpartij samengesteld heeft: Benson Henderson tegen Roger Huerta.

Laatstgenoemde mocht maandag zijn terugkeer bekendmaken bij The MMA Hour.

MMA Fighting meldt dat de oorspronkelijke tegenstander van Gallagher, Adam Borics, nog wel zal vechten in de Hongaarse hoofdstad tegen een nog nader genoemde tegenstander.

Huerta, onderhand 34, vocht zijn laatste partij op 22 december in Dubai op Phoenix FC 4. Toen won hij van Haydar Hassan door diskwalificatie in de tweede door illegale ellebogen van Hassan. Dit was Huerta’s eerste gevecht sinds 11 november 2016.

Huerta, die in 2010 drie keer in de Bellator-kooi stond, vecht zijn eerste partij in Europa. De Amerikaan zegt dat hij een verbintenis voor meerdere gevechten kon tekenen bij Bellator, maar ervoor koos om maar voor één gevecht te tekenen.

“Ik ga all-in”, aldus El Matador. “Ze vertelden me tegen wie ik zou vechten en ik dacht: ‘geef me dat gevecht, maakt me niets uit’. Ik ben klaar. Maakt me niets uit dat het over drie weken is, ik zal klaar staan. Ik ben klaar om er tegenaan te gaan met hem. Maakt me niets uit. Zo ging het.”

Henderson stapte in 2016 als grote naam over van de UFC, waar hij kampioen was, naar Bellator, maar is nog niet uit de verf gekomen. Smooth verloor drie van zijn vier gevechten, waaronder zijn laatste twee. Het enige gevecht dat hij won tegen Patrício Freire kwam door een blessure aan Pitbull.

Dankzij de blessure van Gallagher staat Denise Kielholtz niet meer in het co-main event, maar in de partij ervoor. Miss Dynamite vecht haar derde MMA-partij tegen Lena Ovchynnikova.

Bellator Kickboxing 9 met Jorina Baars vindt plaats op dezelfde dag als Bellator 196 in Boedapest. Baars vecht tegen de Franse Julie Burton.