Bellator 194: Matt Mitrione schakelt Roy Nelson uit

0
696
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Matt Mitrione is doorgedrongen tot de halve finale van het Bellator-zwaargewichttoernooi. Meathead versloeg Roy Nelson in een rematch via jurybesluit in de hoofdpartij van Bellator 194 op zaterdag.

Mitrione was de betere staande vechter en won daarmee de eerste twee ronden. Nelson counterde in de slot van het gevecht met worstelen en controle op de grond, maar Big Country zette zijn comeback te laat in.

Hoewel een jurylid het gevecht tot een remise beoordeelde doordat hij de derde ronde met een 10-8 voor Nelson beoordeelde, won Mitrione het gevecht doordat de andere twee juryleden de slotronde 10-9 voor Nelson beoordeelden.

Mitrione wacht de winnaar van het kwartfinalegevecht tussen Ryan Bader en Muhammad Lawal, dat gepland staat op 12 mei als de hoofdpartij van Bellator 199.

Eerst nemen Frank Mir en Fedor Emelianenko het tegen elkaar op in de hoofdpartij van Bellator 198 op 28 april. De winnaar vecht tegen Chael Sonnen, die in januari Quinton Rampage Jackson uitschakelde, in de andere halve finale.

Pitbull weer dichtbij titelgevecht
Patricky Pitbull Freire komt waarschijnlijk in de buurt van het tweede titelgevecht van zijn Bellator-loopbaan. In het co-main event boekte de Braziliaan zijn derde overwinning op rij door Derek Campos in een halve ronde te kloppen via TKO.

Kampioen Brent Primus verdedigt op 13 april de Bellator-lichtgewichttitel voor het eerst in een rematch met Michael Chandler op Bellator 197. Op 24 juni 2016 verloor Pitbull nog van Chandler om dezelfde gordel via knock-out in de eerste ronde op Bellator 157.

Claxton en Nemkov sterk, Hardy stelt teleur
In de overige gevechten waren Tywan Claxton, Vadim Nemkov en Heather Hardy te sterk voor hun tegenstanders.

Claxton, bekend van zijn kiezelharde knie in zijn debuut, won zijn tweede gevecht door Jose Perez met ground-and-pound en ellebogen opzij te zetten.

Nemkov versloeg voormalig kampioen Liam McGeary via TKO in de slotminuut van hun partij. De 25-jarige Rus won dankzij aanhoudende trappen tegen de lange benen van de Engelsman tot McGreary geforceerd werd de partij te staken.

Hardy maakte minder indruk in haar overwinning op Ana Julaton. De boksters maakten er voornamelijk een grappling-partij van dat ver beneden niveau was van een gemiddeld Bellator-gevecht op het main card. Uiteindelijk won Hardy via jurybesluit: 2x 30-27, 1x 29-28.

Over een paar maanden nemen de Hardy en Julaton het weer tegen elkaar op in een bokspartij.