Bellator 186: Bader verdedigt titel tegen Vassell, Davis en Ruth ook op evenement

0
448
Foto: Mark Nolan/Zuffa LLC via Getty Images

De eerste uitdager van Bellator-lichtzwaargewichtkampioen Ryan Bader is bekend. De Amerikaan vecht op 3 november tegen Linton Vassell in het main event van Bellator 186. Dit meldt Pennlive.

Bellator 186 vindt plaats in de Bryce Jordan Center, wat op het universiteitsterrein van Penn State staat. Het is dan ook geen toeval dat Phil Davis en Ed Ruth ook zullen vechten op dit evenement. Beide vechters, die nog geen tegenstanders hebben, worstelden daar in hun studententijd.

Bader verdedigt zijn titel voor het eerst nadat hij deze van Davis won in juni. Darth zegevierde via jurybesluit na vijf ronden op Bellator 180 in Madison Square Garden. Dit was tevens zijn debuut in Bellator na negentien gevechten in de UFC.

Vassell, vaste trainingspartner van Stefan Struve bij Combat Club, won zijn laatste drie gevechten op rij. Zijn grootste overwinning boekte hij afgelopen mei door landgenoot Liam McGeary te kloppen via submissie met een arm-triangle choke in ronde drie. The Swarm vecht voor de tweede keer voor de gordel: in 2014 verloor hij van Emanuel Newton.