Bellator 183: Harde knock-outs en controversie over score in main event

0
861

Bellator 183 stond te boeken als een van de betere Bellator-evenementen van het jaar en had achteraf ook genoeg hoogtepunten. In het main event namen voormalig UFC-kampioen Benson Henderson en Patricky Pitbull Freire het tegen elkaar op, wat eindigde in een controversieel jurybesluit. Ook waren er harde knock-outs van Paul Daley en Aaron Pico.

Henderson ontevreden met jurybesluit
Benson Henderson wilde zijn tweede overwinning in Bellator scoren tegen Patricky Freire. Zijn eerste overwinning was tegen Freire’s broer Patricio via TKO door een blessure, dus stond er meer op het spel dan alleen winst.

Toch werd het een saaie partij. De twee vechters zochten elkaar niet veel op, alleen van afstand en in de clinch werd schade gedaan. De Braziliaan verdedigde ook alle takedowns en scoorde er zelf ook een in het slot van de tweede ronde. In de slotronde werd Henderson nog naar de grond geslagen door Pitbull.

Hierdoor werd Freire tot winnaar uitgeroepen op basis in de tweede en derde ronde. Toch was Smooth niet blij met het scoreverloop. Een jurylid gaf hem nog de winst, maar dat bleek niet genoeg.

Daley slaat Larkin knock-out
Paul Daley scoorde zijn vierde overwinning in Bellator door Lorenz Larkin buiten westen te slaan. De 33-jarige Engelsman won via knock-out in ronde twee dankzij zijn specialiteit: de linkerhoek.

Nadat de twee mannen elkaar aftastten in de openingsronde, waarin Semtex nog op de grond belandde, kwamen ze in ronde twee los. Halverwege sloeg Daley daarin raak met zijn linkervuist nadat hij een spinning backfist half raakte, waardoor Tha Monsoon op rolschaatsen kwam. Daley rook bloed en maakte het agressief af.

Nelson wint debuut in Bellator
Veteraan Roy Nelson maakte zijn debuut in Bellator met winst op Javy Ayala. Big Country won via jurybesluit (2x 29-28, 1x 30-27) dankzij zijn grondvaardigheden. Ayala wilde het staand oplossen, maar Nelson pakte de takedowns die hij nodig had om dat te neutraliseren. Dichtbij een stop kwam het niet.

Pico revancheert zich met keiharde knock-out
Aaron Pico werd voor zijn debuut al bestempeld als toptalent, maar in zijn profdebuut op Bellator: NYC maakte hij een valse start door binnen 24 seconden te verliezen van Zach Freeman. Op Bellator 183 revancheerde hij zich op zijn 21ste verjaardag door Justin Linn compleet buiten westen te slaan met een linkerhoek.

Pico, die op vedergewicht vocht in plaats van lichtgewicht, counterde een rechterstoot van Linn met een vliegensvlugge stoot die perfect doel trof. Nastoten waren niet meer nodig.

Baars wint weer
Nadat het MMA-evenement in San José voorbij was, vond Bellator Kickboxing 7 plaats. Daarop boekte de ongeslagen Jorina Baars haar 42ste overwinning. De vechtster uit Den Helder versloeg de Belgische Anke Van Gestel via jurybesluit na drie ronden: 2x 30-27, 1x 29-28.