Bellator 180: Sonnen vs. Wanderlei Silva op 24 juni in New York

0
685
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Bellator maakt op 24 juni een groots debuut in Madison Square Garden. De organisatie zal voor de tweede keer een pay-per-view evenement organiseren met een gevecht tussen Wanderlei Silva en Chael Sonnen in het main event. Dit meldt AP.

Bellator organiseert voor het eerst een evenement in New York. In mei 2016 werd professioneel MMA legaal in New York en hebben de UFC en World Series of Fighting evenementen gehouden in de staat.

“We hebben altijd gezegd dat als we naar New York komen, dat we het grootste en beste evenement willen doen dat we ooit gedaan hebben”, aldus Bellator-president Scott Coker tegen AP. “We zetten het nu in elkaar en ons roster is robuust genoeg dat we denken dat het tijd is om in de pay-per-view business te gaan, dus hier gaan we.”

Bellator 180 belooft een ‘groots evenement’ te worden meldt AP verder met ‘een handjevol nieuwe vechters’. Sinds maandag staat Ryan Bader onder contract bij de organisatie, die tijdens The MMA Hour heeft gezegd dat hij voor een direct titelgevecht wil tegen lichtzwaargewichtkampioen Phil Davis.

“Ik heb gezien hoe hard Bellator heeft gewerkt en hoe ze zich er doorheen geslagen hebben. Ik denk dat ze op pay-per-view horen”, zegt Sonnen. “Nadat ik me aansloot, was ik verbijsterd dat Bellator volle zalen trok van de oostkust tot de westkust. Het is een goed product en pay-per-view lijkt een logische volgende stap.”

Rivaliteit
Sonnen hoopt in juni eindelijk tegen Wanderlei Silva te kunnen vechten. De twee hebben al jarenlang een rivaliteit die stamt uit de tijd van TUF: Brazil 3 in 2014. Toen coachten Sonnen en Silva tegen elkaar en viel The Axe Murderer zijn concurrent nog aan tijdens de opnamen.

“De volgende keer dat ik Wanderlei Silva zie, vecht ik tegen hem. De laatste keer dat ik Wanderlei Silva zag, vocht ik tegen hem. Ik ben blij dat het een georganiseerd evenement is. Ik ben blij dat het niet iets buiten de ring wordt”, aldus Sonnen.

Silva en Sonnen zouden op UFC 173 tegen elkaar vechten in de kooi, wat later veranderde naar de TUF: Brazil 3 Finale en daarna nog naar UFC 175. Uiteindelijk werd de partij helemaal geschrapt nadat beide kemphanen geschorst werden door de Nevada State Athletic Commission (NSAC).

Sonnen werd bij een onverwachtse controle gepakt met vier verboden substanties en kreeg een schorsing van twee jaar, terwijl Silva de controleur ontglipte en levenslang geschorst werd. Later werd deze schorsing omgezet naar drie jaar. Deze loopt in mei af.

The American Gangster maakte in januari zijn debuut bij Bellator. In het main event van Bellator 170 verloor hij in de eerste ronde van Tito Ortiz, die na het gevecht zijn pensioen aankondigde. Dit was het eerst optreden van Sonnen sinds zijn dopingschorsing.

Silva zou afgelopen december in Japan vechten in het eindejaarstoernooi van RIZIN, ondanks zijn schorsing. Op 29 december stond een partij met Mirko Cro Cop gepland, maar daarvoor zei hij geblesseerd af.

Pay-per-view
Bellator zal voor de tweede keer op pay-per-view verschijnen, toen nog onder het bewind van Bjorn Rebney. Op 17 mei 2014 hield het Bellator 120: Rampage vs. King Mo vanuit Southaven (Mississippi), wat 100.000 buys omzette. Dit evenement zou oorspronkelijk afgesloten worden met het derde gevecht tussen Eddie Alvarez en Michael Chandler voor de Bellator-lichtgewichttitel.