Bellator 161: Djamil Chan delft onderspit tegen Campos

0
1305
Foto: YouTube

Het is Djamil Chan niet gelukt zijn tweede Bellator-partij te winnen. De Nederlander werd vrijdagnacht tijdens Bellator 161 verslagen door Derek Campos via jurybesluit. Desondanks was hij toch dicht bij de overwinning.

De 26-jarige Rotterdammer wist zijn tegenstander hard te vloeren in de eerste ronde met een harde opstoot die hij opvolgde met een goede linkerhoek. Het gevecht leek in eerste instantie voorbij, maar Campos wist zich wonderbaarlijk te herstellen en het gevecht ging door. Daarna domineerde de Amerikaan.

Waar gedacht werd dat de Stallion direct het grondgevecht met Chan aan zou gaan, helemaal na dat waarschuwingsschot, hield hij dat pas in z’n mars tot de tweede helft van de partij. Hiermee wist hij Chan grotendeels op z’n rug te houden en de tweede en derde ronde te winnen. Vervolgens moest de jury uitkomst bieden.

Hoewel de eerste ronde mogelijk 10-8 gescoord kon worden voor Chan en een remise het resultaat kon zijn, werd Campos op alle scorekaarten uitgeroepen tot winnaar met 29-28.

https://youtu.be/QkEhFcCBLm4

Kongo verslaat Johnson
In het main event wist Cheick Kongo zijn zevende overwinning in Bellator bij te schrijven. De grote Fransman wist Tony Johnson te verslaan in een gevecht zonder hoogtepunten. Takedowns en controle waren de beslissende factoren.

De 41-jarige Kongo wist de Amerikaan in de openingsronde te vloeren en knokte zich naar mount, Johnson scoorde de takedown in het tweede bedrijf en beheerste Kongo vanaf zijn rug en in de derde ronde was het weer de Darkness die succesvol het grondgevecht aanging. Mogelijk zat er een 10-8 in voor Johnson, net zoals bij Chan eerder op het evenement, maar toch werd Kongo tot winnaar uitgeroepen: driemaal 29-28.

Warren laat Kakai afkloppen
Veteraan Joe Warren had een winst nodig om zich nog in de titelrace te kunnen mengen op bantamgewicht. Hij nam het op tegen de taaie Zweed Sirwan Kakai, die de eerste ronde wist te pakken. Warren opende, zoals gewoonlijk, langzaam, waardoor Kakai goede aanvallen kon doen en zelf een takedown wist te pakken.

In de tweede ronde veranderde alles toen de Baddest Man on the Planet Kakai raakte met een knie tegen het hoofd. Warren wilde het vervolgens afmaken, maar Kakai overleefde en zag een derde ronde. Daarin wist Warren het wel af te maken, opnieuw beginnend met een knie tegen het hoofd. Ditmaal liet de Amerikaan zijn tegenstander niet ontsnappen en probeerde hij vele submissions, waarna de Zweed opgaf door een guillotine choke. Na het gevecht sprak de 39-jarige Warren zijn ambities uit voor een titelgevecht.

Yankova wint controversieel jurybesluit
Opkomend talent Anastasia Yankova wist Bellator 161 winnend af te sluiten, hoewel dat niet zonder controverse ging. De Russische wist Veta Arteaga te verslaan dankzij de jury. In de eerste ronde moest ze zich al bewijzen, aangezien Arteaga agressief naar voren kwam en haar wist te raken met een harde stoot. De Amerikaanse deed vervolgens haar best om het gevecht te beslissen, maar Yankova overleefde de partij.

Hierna leek Arteaga een beetje uitgeblust, waardoor Yankova de kans kreeg om zich terug in het gevecht te knokken. Hiermee kon ze het tempo van de rest van het gevecht bepalen met trappen naar de romp en stoten. De derde ronde was dan ook duidelijk voor de Russische, maar de tweede zorgde voor wat discussie. Arteaga daarin wist namelijk goed mee te komen met Yankova en counterde veel aanvallen, waardoor velen dachten dat zij de winnares moest zijn van de partij.

Twee juryleden zagen het anders en gaven de tweede ronde, en dus het gevecht, aan Yankova, die hierdoor won via verdeeld jurybesluit. Een besluit dat met veel gejoel ontvangen werd, waarna Yankova haar teleurstelling in haar optreden uitsprak en een directe rematch met Arteaga aanbood.