Bellator 160: Henderson wint door beenbreuk ‘Pitbull’

0
1252
Foto: YouTube

Benson Henderson heeft zijn eerste winst in Bellator geboekt. Smooth won van Patricio Pitbull Freire in de eerste ronde dankzij een lelijke beenblessure. Achteraf is gebleken dat Freire een gebroken kuitbeen heeft opgelopen.

Henderson was duidelijk een maatje groter dan de voormalig Bellator-vedergewichtkampioen en startte de partij door zijn tegenstander naar achter te drijven. Hier profiteerde hij niet van, aangezien hij geen schade deed. Hierdoor kon Pitbull punten scoren, hoewel dat ook niet heel overtuigend was.

Dit zette door in de tweede ronde, tot halverwege de ronde een abrupt einde aan het gevecht kwam. Freire ving een trap van Henderson op, gooide stoten tot Smooth hem ontweek en riep toen plotseling om een time-out. Vervolgens hinkte Freire weg, tot grote verwarring van Henderson, waarna scheidsrechter John McCarthy het gevecht stopte. Het resultaat: een gebroken kuitbeen.

“Ik wist zeker dat ik twee van zijn trappen blokkeerde”, aldus Henderson achteraf met Jimmy Smith. “Als je de herhaling kijkt, zie je dat hij direct wegloopt. We werkten direct aan het blokkeren van trappen na het hele Anderson Silva-gedoe, dat was toen best populair. Iedereen werkte aan het blokkeren van trappen, dus ik was dat zeker. Ik had nooit gedacht dat ik een gevecht zou eindigen met een geblokkeerde trap. Ik neem de overwinning dus maar, ongeacht de manier waarop.”

Henderson kan zich nu voorbereiden op een titelgevecht tegen lichtgewichtkampioen Michael Chandler.

Georgi Karakhanyan opnieuw snel klaar met Bubba Jenkins
Eerder op het evenement vochten Georgi Karakhanyan en Bubba Jenkins voor de tweede keer tegen elkaar. In het eerste gevecht won Karakhanyan via guillotine choke na een twee minuten en ditmaal was hij nog sneller klaar.

Jenkins was de actievere van de twee en gooide trappen en stoten om de naar voren komende Karakhanyan uit te lokken. De Armeniër reageerde genadeloos: hij ving een voortwaartse trap van zijn tegenstander op met zijn linkerhand, waarna hij een harde uithaalde met zijn rechtervuist. De stoot trof doel, Jenkins zakte als een zak aardappelen in elkaar en het gevecht werd gestopt.

Derek Anderson wint co-main event
In het co-main event wist Derek Anderson Saad Awad te verslaan na vijftien minuten vechten. De eerste ronde kon beide kanten op gaan, met Anderson en Awad die allebei submission-pogingen deden op de grond.

In de tweede ronde wist Anderson te scoren vanaf Awads rug. Awad initieerde het grondgevecht nadat hij een trap ving, maar werd overgenomen door Anderson en moest meerdere verwurgpogingen verdedigen. De slotronde was ook een prooi voor Anderson vanwege een hogere volume aan aanvallen op de voeten. In het slot van het gevecht deed Awad opnieuw een takedown, om vervolgens weer overgenomen te worden. Na het eindsignaal moest de jury uitslag brengen, die het gevecht aan Anderson gaf.

AJ McKee laat tegenstander afkloppen
In het eerste gevecht van het main card wist de 21-jarige AJ McKee zijn vader en oud-vechter Antonio McKee trots te maken. AJ won van Cody Walker na 32 seconden in de tweede ronde via guillotine choke. Walker scoorde een snelle takedown, waarna McKee overnam en de rest van de ronde bovenop in controle bleef. Hij deed ook meerdere submission-pogingen, maar Walker verdedigde deze goed.

In het begin van ronde twee scoorde McKee een overtuigende takedown doordat Walker te agressief naar voren kwam. Nadat Walker zich wist te verdedigen en omrolde, kwam McKee bovenop hem in sprawl-positie. Dit was de opening die hij nodig had, want hij zette direct een guillotine choke in en die hem de winst gaf.