Bellator 143: Warren krijgt nieuwe kans op titel

0
643

Joe Warren 2

Joe Warren krijgt een herkansing om de bantamgewichttitel van Bellator te veroveren. ‘The Baddest Man on the Planet’ leunde op zijn worstelachtergrond om LC Davis na vijftien minuten te verslaan via de scorekaarten van de jury. Titelhouder Marcus Galvao en uitdager Eduardo Dantas vechten over vier weken tegen elkaar voor deze titel.

Warren had in de eerste ronde een minuut nodig om zijn tegenstander op de grond te krijgen en hem daar ook vier minuten lang te houden. Davis bleef uit het bereik van zijn tegenstander en cirkelde constant weg na combinaties, maar na een minuut kon Warren dichtbij komen en een takedown doen. Serieuze schade diende hij niet toe, maar genoeg om de ronde te winnen. In de tweede ronde had Davis enigszins succes om zijn tegenstander van zich af te boksen, maar op het moment dat hij ook wilde worstelen en Warren tegen de kooi had ging het mis. ‘The Baddest Man on the Planet’ counterde erg knap met een subtiele takedown en had vervolgens twee minuten om de ronde binnen te halen. Of hij dat ook deed viel te betwijfelen.

Zie ook: Bellator 128: Warren onbetwiste Bellator bantamgewicht kampioen

Davis kon dus mogelijk twee ronden achter staan, waardoor een knock-out noodzakelijk was. De risico’s die hij nam waren te groot, want Davis kwam net te dichtbij voor Warren om de benen vast te pakken voor een takedown. Davis kon wel steeds opstaan, maar het duurde steeds niet lang voordat Warren weer in bereik voor een takedown kwam. Opnieuw niet veel schade, maar genoeg om Davis onschadelijk te maken en de derde ronde te winnen. De jury gaf Warren alle ronden, waardoor de 38-jarige Amerikaan zich opnieuw mag opmaken voor een gevecht met Marcus Galvao of Eduardo Dantas.

Grove wint strijd der UFC-veteranen
Als je in 2011 zou zeggen dat Joey Beltran en Kendall Grove ooit tegen elkaar zouden vechten, werd je ongetwijfeld raar aangekeken. Sindsdien is Beltran twee gewichtsklassen naar beneden gegaan en vocht hij tegen de TUF 3-winnaar in de co-main event van Bellator 143. Het krachtvoordeel was voor Beltran, die twaalf minuten naar voren kwam en erg bewegelijk was. Hij gebruikte zijn directe stoten goed en had het plan van Grove door. ‘The Mexicutioner’ kwam constant naar voren voor aanvallen, maar halverwege de laatste ronde werd hem dit fataal. Groves stapte naar achter om een aanval van Beltran te ontwijken, die te kort kwam. Hierna gooide de Hawaiiaan een directe stoot opgevolgd met een rechter hoek die Beltran vloerde. Hierna had Groves nog twee stoten nodig om het gevecht af te ronden en een knappe overwinning te boeken.

Teixeira, Sanchez winnen
Twee Braziliaanse zwaargewichten met een contrastende stijlen openden de main card. K1-veteraan Ewerton Teixeira vocht tegen grappler Vinicius Queiroz, die allebei voor het eerst sinds 2013 weer vochten. Staand deed Queiroz goed mee, maar hij had de intentie om ook op de grond te vechten waar Teixeira niet mee kon. Een minuut nadat het gevecht begon kwam Quieroz in side control om ground-and-pound uit te delen die hem de eerste ronde won. Teixeira verdedigde goed en kon opstaan. In de tweede ronde deed Quieroz weer goed mee op de voeten, maar opnieuw kon hij een prima takedown scoren na anderhalve minuut. Ditmaal opereerde hij vanuit half guard met stoten voordat hij besloot voor een arm-triangle choke te gaan. De lange Braziliaan gebruikte zijn lichaamsbouw goed om druk te zetten, waardoor Teixeira met nog een minuut in de ronde moest afkloppen.

Hierna mocht Emmanuel Sanchez het opnemen tegen Henry Corrales. In de openingsminuten liep Sanchez een snee op dankzij een elleboog van Corrales, maar dat hield hem niet tegen om de volle vijftien minuten te vechten. Seconden erna sprong hij op z’n rug voor een triangle choke en lukte dat ook, maar afmaken kon hij het niet. De snee van Sanchez liep grotere schade op in de tweede ronde. Het werd een wild gevecht op de voeten en dankzij een onintentionele kopstoot. Dit werd voortgezet in de derde ronde, waardoor het besluit van de jury beide kanten op konden gaan. Uiteindelijk werd Sanchez de winnaar dankzij een 30-27 en 29-28 van twee juryleden, maar de derde had het 30-27 voor Corrales.