Bellator 127: Daniel Straus slaat Justin Wilcox knock-out

1
723

Daniel Straus

Voormalig Bellator vedergewicht kampioen Daniel Straus is zijn jacht terug op de titel goed begonnen. De Amerikaan vocht voor het eerst sinds hij de vedergewicht titel verloor aan Pat Curran en sloeg Justin Wilcox knock-out in minder dan een minuut. Straus was niet de enige voormalig kampioen die actief was vrijdag.

Straus maakt snel werk van Justin Wilcox
Daniel Straus verloor op Bellator 112 de vedergewicht titel van de organisatie door in het slot van de vijfde ronde af te kloppen tegen Pat Curran. Doordat het toernooisysteem niet meer bestaat in Bellator, zou Straus dus met één of twee goede winstpartijen weer een kans op de titel kunnen krijgen, maar hiervoor moest hij wel eerst Justin Wilcox verslaan. Wilcox ging er gelijk volop en nam veel risico’s met verschillende trappen en stoten naar het hoofd. Straus maakte hiervan slim gebruik door te counteren en de overwinning te pakken. Wilcox gooide na 45 seconden een overhandse rechterstoot die makkelijk werd ontweken door Straus, waarna hij Wilcox met een harde linkerhoek vloerde en nog drie stoten moest gooien voordat scheidsrechter John McCarthy er een einde aan maakte. Na het gevecht vroeg Straus om een titelgevecht met Patricio “Pitbull” Freire, maar de nieuwe kampioen heeft nog niet gereageerd op de uitdaging.

M’Pumbu maakt middengewicht debuut met verliespartij
Christian M’Pumbu was de eerste Bellator licht zwaargewicht kampioen, maar was duidelijk te klein voor de gewichtsklasse. Hij verloor zijn laatste drie gevechten op een rij (waaronder het titelgevecht tegen Attila Vegh) en dus was het tijd om het een gewichtsklasse lager te proberen. Kendall Grove was zijn eerste tegenstander op middengewicht en hij gaf de Fransman niet zo een warm onthaal op 185 pond. Na vijf seconden sloeg Grove zijn tegenstander al bijna knock-out, maar M’Pumbu kon herstellen. In de tweede ronde ging het gevecht na drieënhalf minuut naar de grond en daar had de TUF 3-winnaar weinig moeite om M’Pumbu af te laten kloppen met een rear-naked choke. Een goede overwinning voor Grove, die hiermee dichtbij een mogelijk titelgevecht is gekomen.

UFC-veteranen Rob Emerson en Karo Parisiyan verliezen
Rob Emerson en Karo Parisiyan, twee oud-UFC vechters, kwamen ook in actie op de main card. Als eerste was Emerson aan de beurt tegen Rafael Silva (die 1,6 pond te zwaar inwoog). Emerson wilde het graag staande houden, maar hij kon de takedowns van Silva niet tegenhouden. De Braziliaan timede goed en hield de controle op de grond om de overwinning via unanieme beslissing binnen te halen.

Karo Parisiyan vocht voor de vierde keer in Bellator en won zijn twee vorige gevechten in de organisatie. De 32-jarige Armeen nam het in de co-main event op tegen Fernando Gonzalez, die te zwaar inwoog op 172,3 pond. Desondanks versloeg hij “The Heat” zonder al te veel moeite in minder dan twee minuten. Na precies een minuut raakte Gonzalez zijn tegenstander met een opstoot, waarna Parisiyan neerging en Gonzalez het wilde afmaken. Het duurde ruim veertig seconden voordat scheidsrechter Mike Beltran er een einde aan maakte, maar de harde ground-and-pound werd simpelweg te veel voor Parisiyan. Gonzalez boekte zijn tweede overwinning op een rij.

Vrijdag zal Bellator 128 plaatsvinden en neemt Joe Warren het op tegen Eduardo Dantas. Hierbij staat de bantamgewicht titel van Dantas op het spel. Ook komt Michael “MVP” Page in actie. De altijd spectaculaire Engelsman neemt het in de co-main event op tegen UFC-veteraan Nah-Shon Burrell.

1 COMMENT