Bellator 106: 3 nieuwe titelhouders, Riggs wint Fight Master

0
910

Chandler Alvarez

Bellator 106 vond zaterdag alsnog plaats en zorgde voor drie nieuwe titelhouders in Bellator. Na drie rematches heeft Bellator een nieuwe featherweight en lightweight champion en een nieuwe interim light heavyweight champion. Ook kroonde veteraan Joe Riggs zich tot de eerste ‘Fight Master’ door te winnen van Mike Bronzoulis.

Vooral de overwinning van de nieuwe Bellator Lightweight Champion, Eddie Alvarez, was indrukwekkend. In de main event revancheerde “The Silent Assasin” zich tegen de vechter die hem in eerste instantie versloeg voor de titel. Alvarez won van Michael Chandler via een split decision waarbij de meningen ongetwijfeld over verschillen. Maar wat het zeker was, was dat het een goed en spannend gevecht was (net als de eerste).

In de co-main event versloeg Emanuel Newton voor de tweede keer van Muhammed “King Mo” Lawal. Newton kon de takedowns ontwijken en zijn vele onorthodoxe strikes raken waardoor hij dit keer won via unanimous decision. In het gevecht ervoor verloor Pat Curran de Bellator Featherweight Championship aan Daniel Straus. Straus won met zijn slopende langzame stijl van Curran en haalde hiermee de beslissing van de jury binnen. Ook werd er een punt afgetrokken van Curran door een illegale knie in de derde ronde.

Joe Riggs won via unanimous decision van Mike Bronzoulis in de finale van het eerste seizoen van de serie Fight Master. Hij won alle drie ronden en verdiende hiermee en plek in het opkomende Bellator Welterweight Tournament en 100.000 dollar.